Smoarriche KankerSwarten!

"Smoarriche kanker Swarten! Smoarige kanker Swarten!" (Besmeurde verkoudheids Zwarten, Besmeurde verkoudheids zwarten!) schreeuwt de achterbank van lijn 41 naar voren, waar een klein 14 jarig negertje zich snel onder de bank verstopt. "Moat gewoan godverdomme net nuverder wurde mei die kankurSwarten!" (Het moet Allahverdomme niet erger worden met die verhipte negers!) "Se kenne net iens gewoon prate! It liket verdomme wol een oarwald hjirre!" (Ze kunnen me daar verhippie niet eens normaal praten, het lijkt hier wel een oerwoud.) De achterbank van lijn 41 reageert door hyperactief op en neer te springen en vreemde kreten te uiten. De bus tuft over de snelweg. "Se mutte sich ris fatsoenlyk waskje!" (Ze zouden zich eens moeten wassen.)

"We soene it godverdomme krekt sa dwan mutte as in Bolward, godverdomme!", (We zouden het verdikke me net zo moeten doen als in Bolsward, verdikkeme.) schreeuwt het kleinste manneke van de achterbank van lijn 41. "Der woene se immers un grut krus in de fik stekke, kreks as die luu van de KaaKaaKaa! Verdomme!" (Daar zou men een kruis in de brand steken, net als onze Arische broeders van de KKK.) "Of gewoan een stjinne troch de ruten smite, dat sil die aaisikers ljerje!" (Of gewoon een steen door de ruiten gooien, dat zal de eierzoekers leren!" "Godverdomme!" (Verhip).

"En oars die smoarige Turken, die kenne sig godverdomme ek net het fatsoen halde! Wat tinken die smoarige sânmantsjes wol net! Se helde godverdomme ek nog sân smoarige hoer ut dat kankerlân van se! Wat mankjerred die kankurTurken! Wat is der verdomme mis mei een gewoane hollanse teef!", (En anders die bevuilde Turken, die kunnen zich verhippetip ook niet fatsoenlijk gedragen. Ze halen verdorie zelfs nog een vrouw uit het land van herkomst, het kinkhoestland, wat is er mis met een Oud-Hollandsch melkvrouwtje?) schreeuwt de aanvoerder van de achterbank door de bus.

De bus stopt. Een aantal mensen stapt uit, en een aantal mensen stapt in. Onder de instappers twee negers. Echte. Gecertificeerde Vijftigcentnegers met houding, en blingbling. Heuse Chizznicks. Van Chizzle. En Frizzle, to. The. Nizzle. De bus vervolgt zijn weg.

"Hest do dien huuswerk ek al dwan?", (Zeg, heb jij mijn huiswerk al af?) zegt het kleinste manneke op een beschaafde toon van de achterbank tegen zijn buurman. "Ja, wie wol noflik, sa even oan it wurk." (Ja, en dat was wel prettig.) "Hee Henk, must do eens oan dien broek sjugge!" zegt Klaas. (Hee, Henk, moet jij eens naar je broek kijken.) Henk kijkt beteuterd naar zijn broek, waar een grote poepvlek de spijkerstof ontsiert. "Hahahaa Godver. Der he'k mie de skoanen oan ouwvege! (Haha, snotje. Ik heb me er mijn schoenen aan afgeveegd.) De rest van de achterbank van lijn 41 lacht. De negers, enkele banken ervoor, draaien zich om en kijken verwonderd achterom. De achterbank krimpt ineen, en de bus begint zich te vullen met de geur van zure angstpoep. (En die komt uit Kopspijkers.)

De bus stopt weer. De dogs van Snoop stappen uit, en de bus rijdt weer verder.

"Gooooooodverdomme sjees! Seagest dat? Godverdomme sees! Wat een swarten! Nononono!" (Gompies, zag je dat? Potsie. Wat een kleurlingen. Nou, nou, nou!) schreeuwt een van de rasechte NNPers op de achterbank naar voren. Henk graait in de tas van iemand op een bank voor zich, pakt er iets uit, en smijt het naar voren. Het broodbakje zeilt door de lucht, alvorens terecht te komen op het hoofd van het kleine 14 jarige knuffelnegertje. "Heeeeeee Swatte! Baviaan! Kest ik Hollansk prate! Of bist een bitsje in mogoal ofsa! Achtelyke Oaljefant!" (Hee, kleurling, kan je ook Nederlands praten, of heb je misschien het syndroom van Down? Bijdehante Olifant!) Het jongetje steekt zijn hoofd boven de stoel uit en begint de boterhammen uit zijn haar te frunniken. "Haaa man dat kinst dochs ek gewoan sittelitte! Ti's Godverdomme gewoan pindakaas! Verdomme! Dat hawwe se fansels net in dat verdomde kut-Afrika fân dy he?" (Hee, homie. Dat kan je gewoon zitten laten, het is allegrutjes nog aan toe gewoon pindakaas. Maar dat hebben ze zeker niet, daar in dat verAllahde vaginale Afrika.)

Het jongetje krimpt weer ineen en verstopt zich onder de bank. "Waa, ik wie hjoed ek nog op san websiede van san WP figuur. Da's vet stoer jong, mei allegjerre fan die mooie hakenkruusen en fan die waaitpower dingen. Die wol ik ek! Ik gean se mar ris downloadje. En dan ien myn agenda plakken. Dan sjocht ienien hoe ongloaflik stoer ik wol net bin." (Hee, ik was vandaag op de website van zo'n WP-figuur. Vet stoer, joh. Met allemaal plaatjes van hakenkruizen, en van die Whitepower-dingen. Die wil ik ook, en dan ga ik ze downloaden. En op mijn agenda plakken. Dan ziet iedereen hoe stoer ik ben.) zegt Henk. "Do bist godverdomme hielendal net stoer juh, smaarge baarch! Wat tinkst wol net!" (Je bent helemaal niet stoer, vies varken, wat denk je wel niet.) is het antwoord van zijn buurman, we noemen hem voor het gemak even Gurbe, die zich erna omdraait en naar voren schreeuwt: "Heej negertsjuh! Sjug ris, wa bin ik?" (Hee, negertje, kijk eens, wie ben ik?) Het negertje draait zich om, en ziet Gurbe met 2 vingers onder zijn neus, en een arm in de lucht, terwijl hij schreeuwt: "Sieg heil! Sieg heil! Wir sullen godverdomme swarte! Nuver! Ausweis! Meine opa wille sein fahrrad terug!" Het negertje antwoordt doodkalm: "Chaplin?"

De achterbank van lijn 41 barst uit in woede. "Wat sille we no kriege, smoarige AZCer! Baarch! Wat tinksto wol net! Bietsje de beest uithingje no! He? Wotsoestono!" (Wat zullen we nou krijgen, AZCer! Varken! Wat denk je wel niet! Een beetje de beest uithangen hè? Wat zou je nou!) schreeuwen ze in koor, terwijl ze alles wat los en vast zit naar voren smijten. Het negertje krimpt alleen niet meer in elkaar. In plaats daarvan drukt hij op het stopknopje en staat op. Hij loopt naar achteren toe, en zegt tegen de geshockeerde achterbankers, in perfect, accentloos Nederlands: "Godzijdank zijn jullie te dom om daadwerkelijk ook maar enkele invloed te hebben op de manier waarop dit land geregeerd wordt." Daarna stapt hij uit en kijkt met een glimlach achterom naar lijn 41, die verder rijdt met een beduusde achterbank.


Note: Laten we aardig zijn en er geen links-rechts discussie van maken, oke?