Weer wat geleerd

Dat ik echt geen ezel ben is mij vandaag duidelijk geworden. Normalite sjouw ik van alles met me mee. Van beamer tot boekentas, ik draai mijn hand er niet voor om. Ook een echt werkdiertje bij werk enzo. Toch kwam ik vandaag achter een eigenschap die totaal niet bij ezels passen, zich twee keer aan de zelfde steen stoten.

Toen ik, ik denk 15 was, deed ik wat radio werk bij de lokale omroep. Allemaal leuk cool en gaaf. Maar opeens moest ik daar mijn biezen pakken, het bestuur had volgens de statuten bepaald dat aspirant medewerkers moesten verdwijnen als ze nog geen 18 waren. Je kon ook pas medewerker worden als je 18 was na zes maanden proeftijd werd je situatie geevalueerd.
Nou ik had het niet meer, mede omdat ik toen ik daarkwam als 12 of 13 jarige en dat al aan had gegeven bij het invullen van mijn aanmeldings formulier. Sommige mensen vragen zich nu af wat ik daar dan deed... nou we hadden een Kinder programma en ik vond locatie uitzendingen best wel leuk, dus vandaar. Het station ging 'Middle-of-the-Road' en de best beluisterde programma's waaronder een ouderen programma en het jongeren programma moesten wijken. Een format wijziging dus. Eigenlijk kwam er gewoon een PC radio, dat was achteraf gezien natuurlijk de weg die ze inwilden. En als je daar wat kritisch tegen over bent mag je moeven

Nu 4 jaar later, een enkele duizende werkuren later blijkt vandaag dat ik bij de volgende stichting m'n biezen mag pakken en zogezegd mijn werk mag overdragen. Ik kan je vertellen dat je daar best pissig om kan worden als je de nacht ervoor nog de wereld hebt proberen te verschuiven om een goed product af te leveren. Natuurlijk was het product er wel alleen was ik van een externe organisatie afhankelijk om mijn werk te laten zien.

Maarja ik kwam vanmorgen bedrogen m'n bed uit, als je een laptop naast je bed hebt staan en je kan je meel ook gelijk zien wil je eigenlijk dat je nog moet wakker worden en dat dit alles een boze droom is.


De conclusie: omdat een stichting bestaat uit een alles overheersend bestuur die technisch alleen aan door zich zelf te wijzigen statuten hangt is er geen enkele vorm van democratie, die er bijvoorbeeld bij een vereniging wel is.
Dat een stichting van oorsprong ideele doelsteling heeft, waarbij winst wordt omgezet naar investerigen of salaris verhoging, zit je op twee plekken goed: Het bestuur of de persoon die de investering mag doen.