Burgerlijke rechten & Fatsoen? STEEDS MINDER!

cigarman meldde ons via de weblog submit het volgende:

Je kent het wel het probleem dat we allemaal weleens hebben met een of andere instantie en waarover jij allerlei brieven of aanmaningen over krijgt.
Je legt het telefonisch uit aan degene die aan de andere kant van de lijn zit en vervolgens begint die jou uit te leggen hoe hun 'procedures'zijn t.a.v dit en of jij even alle moeite wilt getroosten om hun even van jouw gelijk te voorzien terwijl je bijvoorbeeld de afgelopen weken al de nodige correspondentie eraan hebt besteedt en waarop van die standaard obligate antwoorden op komen.

Of..een bewakingsbeamte komt even ongevraagd jouw de les lezen dat jij hier dit en dat niet mag terwijl er zichtbaar helemaal niks is vastgelegd of zelfs aangegeven.

Of.. portiers bij uitgaansgelegenheden die zich heel wat voelen, vaak van die jonge sletjes bij zich hebben staan die zich ook de koning te rijk voelen, en jouw onbehoorlijk aankijken alsof je een halve crimineel bent.

Of...die beambte bij het loket die zich te strikt aan de huiselijke procedures houdt en weinig tot geen nota neemt van jouw persoonlijke situatie en constant maar over procedures praat en het redelijkheids beginsel niet eens toepast terwijl ze daar wel de ruimte voor heeft en krijgt.

Of...dat stel dat terwijl jij lekker zit te eten aan tafel zij ongevraagd flink gaan lopen paffen aan hun aangrenzende tafel en vervolgens beledigd zijn als je vraagt of ze even willen stoppen.

Of...Die treinpassagier die 5 rijen achter jouw zit in de zomer in een rook-coupe en helemaal naar voren komt om te vragen of jij jouw raampje dicht wil doen omdat het een beetje tocht terwijl de rest zowat zit te vergassen in de praktisch afgesloten ruimten terwijl de trein rijd.