Kerst

Aah, neeee! Niet nu al Het is nog niet eens Sinterklaas. Joh rot toch op

Nou, hier dus lekker wel. Men doet hier niet aan Sinterklaas dus is het tijd voor kerst. Zondagochtend werd ik wakker. December 1, tijd om de kerstboom om te tuigen. En dat was dus wat ik zondag heb gedaan. Een grote doos stond in de woonkamer. Samen met m'n hostvader de boom omhooggezet en daarna aan het versieren gegaan. Ik ben al weer helemaal in de groen-rode kerst-mood met engeltjes en glitters. En natuurlijk de kerstman niet te vergeten.

Zaterdag bijvoorbeeld. Ik ging om een uurtje of half tien richting de bushalte. Staat er een vijftal meisjes van een jaar of 7 kerstliedjes te zingen. Met een kerstmutsjes op stonden ze ook nog naar alle auto's te zwaaien. Ik vroeg me haast af of het de bedoeling was om ze geld te geven. Toch maar niet gedaan. Onderweg in de bus bleek dat ze op weg waren naar het winkelcentrum om de Kerstman te zien. Vrolijk stappen ze dus halverwege de rit uit bij de "Aberdeen Mall". Ik rij verder naar beneden, naar "Thompson Park Mall" en ook daar was het kerstdruk. Flink wat mensen in een normaal uitgestorven winkelcentrum en ook hier was de kerstman. (Huh? Hoe kan dat dan? Nou, dat was een hulpkerstman ) Een bordje stond bij de kerstman. Openingstijden Die ouwe knakker zit daar dus dagelijks met kindertjes op zijn schoot om op de foto te gaan. Elke dag. Maandag tot en met Zondag. Gaat het speciale er dan niet een beetje vanaf? Overkill aan kerst? Voor mij nog niet. Na mijn 4 weken op de Kerstkaartenafdeling bij de V&D ben ik wel wat gewent. Maar ook ik zie de comemrcie langszaam kerst opslokken.

Nog een leuk voorbeeldje. Victoria, BC. De hoofdstad. Daar komt een boom te staan met lampjes. Wat voor een boom? Nou, een holidayboom. Dat meldde de TV. De dag er na zette de premier het recht door te zeggen dat het toch wel degelijk een Christmasboom was. En nu de reden waarom het geen kerstboom was: 'Racisme' Er zijn ook mensen die vakantie hebben en geen kerst vieren.

Ook op de TV gaat de kerstgedachte naar de knoppen. Een vrolijke geanimeerde bever zit te zingen. Het liedje gaat normaal over 'The first day of Christmas', maar nu hebben ze er 'the first day of giving' van gemaakt. Alsof Kerst alleen nog maar om de cadeautjes gaat

Heb trouwens nog een leuk idee: Wat dachten we ervan om Zwarte Piet voortaan Vakantie Piet of Geef Piet te noemen