Dagobert & Canada deeltje I

Zoals enkele gehoord hebben en ondertussen meerdere gezien hebben aan mn icon op het forum, gaat deze jongeman volgend jaar naar Canada. Allemaal erg leuk en het avontuur staat te wachten aan de overkant van de grote oceaan. De eerste ideeën springen je tebinnen en dus pakte ik de computer en ging op zoek.

Daar surf je dan, je toekomst tegemoet over de brede wegen van het internet. Het doel van de reis was het verzamelen van informatie en na een paar dagen had ik welgeteld twee organisaties die mij misschien naar Canada konden begeleiden. Vol goede moet schrijf ik me in bij de eerste organisatie, krijg ik doodleuk een belletje terug dat ik helaas drie maanden te oud ben en dus alleen voor een duur programma in de USA in aanmerking kom

Ik ga dus half in zak en as een andere bellen. Ook daar krijg ik te horen dat ik te oud ben en nu wel precies drie dagen Het gaat dus weer lekker en ik dreig de moed op de te geven. Maar dant komt een derde organisatie in beeld, zij bieden een jaar in Canada aan en ik ben niet eens te oud.

Vraag dus snel een info folder aan en van de prijsbijlage schrik ik toch behoorlijk en dan blijk ik ook voor die tijd mijn rijbewijs te moeten hebben. Dat was neit helemaal mijn planning, dus ik ga kijken of het niet zonder kan. Jammer maar helaas, want ze zijn daar onverbiddelijk. Daar zakt de moed me helemaal van in de schoenen en ik had me haast ingeschreven voor het volgende jaar bij de Universiteit als mijn ouders me niet over de brug hadden geholpen. Zij kwamen met het idee om het zelf dan maar te regelen.

Zo gezegd zo gedaan en de volgende dag begon ik vol goede moed aan mijn missie.

Tot zover deeltje I, deel II komt er aan