Star op Disney+: aanraders voor films

Daan de Witte (daan1601)

Gisteren lanceerde Disney+ een belangrijke nieuwe toevoeging: Star. Een merk om content van Disney, dat niet onder de andere merken als Marvel en Pixar valt, te kenmerken. Het aanbod onderscheidt zich in series en films met een volwassener karakter, afgeschermd door een pincode. Bij de eerste golf content zijn zo'n 250 films beschikbaar gekomen. Het was inmiddels al bekendgemaakt dat klassiekers als Die Hard, Alien, Independence Day en Braveheart deel uit zouden maken van het aanbod. Wij halen de krenten voor je uit de pap en komen met een paar aanraders uit het gigantische aanbod. 

(500) Days of Summer

Deze indrukwekkende romcom van Marc Webb springt er gelijk uit. Door middel van flashbacks wordt een liefdes verhaal verteld van Tom, de jongen, die nog steeds heilig gelooft in het bestaan van een alles veranderende, kosmisch voorbestemde liefde, zelfs in deze cynische, moderne wereld. Summer, het meisje, gelooft daar niet in. Dat houdt Tom echter niet tegen om steeds weer achter haar aan te gaan, als een moderne Don Quichot. Opeens is Tom niet verliefd op zomaar een lieftallige, grappige, intelligente vrouw, maar op het idee van Summer, het idee van een liefde die nog steeds het hart kan laten overslaan en de wereld op zijn kop kan zetten.

Terwijl het verhaal achteruit en vooruit in de tijd springt door Tom en Summer's knipperlichtrelatie die soms hemels, maar vaak zeer opvallend is, krijgen we alle aspecten van de liefde voorgeschoteld, van verliefdheid tot afspraakjes, seks, scheiding, verwijten over en weer en vergeving. Dit alles in een draaikolk van sprongen in de tijd, gespleten schermen, karaokenummers en cineastische geestdrift. 

Bad Times at the El Royale

Deze spannende whodunnit werd enigszins ondergesneeuwd toen het in 2018 in de bioscopen verscheen. Echter, met een cast die bestaat uit onder andere Jeff Bridges, Dakota Johnson, Chris Hemsworth en Jon Hamm, valt er genoeg te genieten. De film vertelt het verhaal van een nacht in het beruchte El Royale Hotel. Vier vreemdelingen checken in bij de balie die maar door één persoon is bemand. Langzamerhand wordt duidelijk dat niet iedereen voor een overnachting aanwezig is in het hotel en gruwelijke motieven blijkt te hebben.

Deadpool

Deze grofgebekte superheld was een regelrechte hit in de bioscoop en maakte maar eens goed duidelijk dat de wereld wel degelijk zat te wachten op wat minder kindvriendelijke superheldenfilms. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson, die na de diagnose kanker op zoek gaat naar een medicijn. Op dat pad wordt hij benaderd door een organisatie die hem van al zijn problemen af kan helpen. Dit blijkt echter deel te zijn van een reeks experimenten die helemaal fout gaan, waardoor Wade een ondoordringbare huid krijgt en voortaan door het leven gaat als Deadpool. Time to make the chimi-fucking-changas!

Ook het tweede deel, waarin Deadpool het samen met een team mutanten opneemt tegen de tijdreizende cyborg Cable, is beschikbaar via Star.

The Grand Budapest Hotel

Binnen het grote aanbod van Star zijn er ook een aantal films van Wes Anderson te zien. Een van zijn beste films allertijden laat de schoonheid zien van de verhalen van Stefan Zweig. Wederom een whodunnit, maar op een echte Anderson-manier. 

Gustave H. werkt als conciërge in dit gerenommeerde hotel. Hij raakt bevriend met piccolo Zero Mustafa, die al snel zijn vertrouweling wordt. Op een dag blijkt Gustave één van de hoofdverdachte te zijn van moord op een hotel gast. Voor deze film wist Anderson wederom een sterrencast bij elkaar te brengen met daarin onder andere Ralph Fiennes, Willem Dafoe, Adrien Brody, Tilda Swinton en Saoirse Ronan, waarbij deze rol wordt gezien als haar grote doorbraak.

The Hate U Give

Rauw, confronterend en nog altijd pijnlijk relevant. The Hate U Give laat de verschillen tussen wit en zwart in de Amerikaanse samenleving. We volgen Starr Carter, een meisje dat zich constant beweegt tussen twee verschillende werelden: de arme wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels witte privéschool waar ze naartoe gaat. De balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij. Starr zal een keuze moet maken; houdt ze zich stil of laat ze haar stem horen?

The Shape of Water

Het aparte sprookje uit het brein van Guillermo del Toro was de grote winnaar tijdens het awardseizoen van 2018. Het won vier Oscars en twee Golden Globes. Dit is alleen wel een film waar je je in mee moet laten nemen door het verhaal. Doe je dat niet, dan kan het zo zijn dat het na de eerste akte wel afgelopen is en je de behoefte krijgt om naar iets anders te switchen. Een typisch gevalletje love it or hate it, dus. 

The Shape of Water laat het opbloeiende liefdesverhaal zien tussen Elisa, een schoonmaakster die in haar leven nog nooit een woord heeft kunnen spreken, en een opgesloten monster. Samen komen ze door een eigen manier van communiceren dichter tot de kern van liefde en de kern van elkaar. Met fantastische acteerprestaties van Sally Hawkins en Octavia Spencer is dit een film die je eigenlijk wel gezien moet hebben.

Wij scrollen nog even heerlijk verder in dit grote aanbod, dat overigens nog verder uitgebreid gaat worden de aankomende tijd. Heb jij al een favoriet teruggevonden die iedereen echt moet zien? Laat het hieronder weten!