Culinaire kolder in Brothers Green: EATS!

Daan de Witte (daan1601)

Ze reizen de hele wereld over om in een vluchtige aflevering zoveel mogelijk te weten te komen van de culinaire gebruiken van het bezochte land, in een MTV-stijl, dus met veel humor en de nodige kolder. Brothers Green: EATS, met een team bestaande uit de broers Josh en Mike Greenfield, is perfect voor kijkers die houden van koken met humor. FOK! sprak met ze in Rotterdam, waar de heren een opname hadden gepland voor een aflevering in het tweede seizoen.

brothers green

Het eerste seizoen bleek al een gekkenhuis geweest te zijn, maar het tweede seizoen zit voor de broers ook vol met mooie momenten: "Simpelweg het reizen ervaren was al fantastisch. Dat neemt een hoop druk van ons af, dan een kookshow presenteren die ver van tevoren worden gepland. Hierbij komen we gewoon aan en dan gaan we eens kijken wat we morgen gaan koken. Wij leren er heel veel van, het vorige seizoen waren wij iets aan de mensen aan het leren. Dat is het grootste verschil ook waarschijnlijk tussen het tweede seizoen en het eerste seizoen. Vaak ziet het er in de show ook uit dat wij geen idee hebben wat er gaat gebeuren, maar dat is ook echt zo." Het scripted-gedeelte van het eerste seizoen is enigszins losgelaten: "In het eerste seizoen deden we bijna alles scripten. De recepten een ook wel een deel van de grappen. Eigenlijk zoals de meeste kookshows dat doen. Voor het tweede seizoen zijn we daar een beetje van af gestapt. We zijn veel meer spontane dingen gaan doen en dat is denk ik ook wel te zien voor de kijker. Het is ook gewoon meer lol." 

De broers willen ook graag iets anders doen dan de meeste kookshows doen: "Meestal wordt in dat soort shows een hapje van het eten genomen en direct gezegd hoe lekker het wel niet is. Heel vaak is dit gewoon niet het geval, het eten is gewoon niet altijd lekker, dus dat zie je ook terugkomen in onze show. Als we iets echt niet lekker vinden is dat ook gewoon te zien. Dat is ook tof voor het publiek, omdat ze het niet verwachten." Het programma wordt uitgezonden door MTV, en dat was nogal wat voor de heren: "Het is zo'n coole ervaring, het is ook een heel nieuw iets, want MTV International gaat door een periode van verandering heen, dus voor ons om naar al die landen te gaan en te zien wat er op die MTV is, is echt cool. We voelen ons ook wel een beetje ambassadeurs van het nieuwe MTV, wat ook weer een grote eer is. Het zou ook moeilijk voor ons zijn om dit programma op een andere zender te doen, alhoewel we wel aanbiedingen hebben gekregen. Dan zou je alleen het probleem krijgen dat je ons moet gaan temmen, wat niet echt mogelijk. Wij zijn gewoon bezig met iets nieuws te maken."

En de broers zijn er nog lang niet klaar mee: "De keuze voor Rotterdam voor het tweede seizoen is heel simpel: het grote evenement, De EMA's, worden hier dit jaar gehouden dus wij dachten dat het wel leuk zou zijn om alvast te gaan kijken op de plaats waar het allemaal moet gaan gebeuren straks. Amsterdam zijn we ook geweest en daar hebben we het zo naar ons zin gehad. In Nederland is iedereen aardig en jullie hebben coffeeshops, dude. Natuurlijk ook de Markthal, alhoewel het misschien wel iets te toeristisch is naar onze smaak. En toch vinden we al het werk wat in een etensgelegenheid wordt gestopt de moeite waard. Elke dag is er in dit land ook eten op elke plaats."

Het nieuwe seizoen van Brothers Green: EATS! is vanavond om 19.30 te zien op MTV.