Preview: Pinkpop 2015

dekatophetspek

Dit jaar wordt alweer voor de 46e keer het Pinkpop festival georganiseerd. Pinkpop is het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld, dat sinds 1970 plaatsvindt (vanaf 1988 in Landgraaf) en dat van een eendags popfestival uitgegroeid is tot een driedaags evenement waar muziekliefhebbers kunnen genieten van muzikale helden uit heden en verleden.

Pinkpop wordt georganiseerd op Megaland Landgraaf, de voormalige Draf- en Renbaan van de Limburgse plaats Schaesberg. Sinds 2014 kent het festival maar liefst 4 podia. Zo is er De Mainstage (het grote podium waar de grote hoofdacts staan geprogrammeerd), De 3FM-stage, De Brand Bier Stage (naast De Mainstage) en Stage 4 (een nieuw podium op de locatie waar we voorheen de openluchtbioscoop konden vinden).

Om toch nog enigszins door de bomen het bos te kunnen zien geven we vandaag en de komende vier woensdagen een overzicht van de leukste bands die dit jaar op Pinkpop te zien zullen zijn. In dit eerste deel kijken we naar een aantal bands die op vrijdag 12 juni op het programma staan.