FOK!kers voorspellen de LCS

ShinyShinx

Morgen begint de League of Legends Championship Series (LCS) weer. Het leek ons een uitstekend plan om enkele kenners van het forum en de gamescrew te vragen naar hun verwachtingen voor dit seizoen.

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). In het spel spelen twee teams met ieder vijf spelers met als doel de vijandige basis te vernietigen. Iedere speler heeft hierin een eigen positie: top laner, jungler, mid laner, AD Carry of support. De beste teams van Europa spelen in de LCS, een tweejaarlijks Europees kampioenschap. Een overzicht van alle deelnemers is hier te vinden.


StefanW voorspelt:

De Spring Split zal of spannend en verrassend, of oersaai worden. Waar dat wat mij betreft aan ligt? De twee Koreanen bij Fnatic. In dit land staat men niet bekend om het spreken van Engels. Dit zal het grote breekpunt kunnen worden binnen dit team. Ondanks de taalbarrière en de onbekendheid van de twee, denk ik dat Koreaanse ervaring (ReignOver bij IM en Huni bij Samsung) voor Europese begrippen al heel wat waard is.

Verder verwacht ik redelijk wat moois van SK Gaming en MeetYourMakers. Vorig jaar lieten zij bij vlagen al mooie dingen zien en met name SK Gaming kan wel eens een behoorlijk sterke line-up hebben met Svenskeren in de jungle, FORG1VEN als ADC en nRated als support.

Toch denk ik dat we niet veel anders gaan zien dan tijdens de afgelopen Summer Split. Ik verwacht namelijk dat titelverdediger Elements er weer met de hoofdprijs vandoor gaat. Ze hebben een sterk team en lijken beter op elkaar ingespeeld te zijn dan met name concurrent Fnatic.

StefanW's eindstand:
1. Elements
2. SK Gaming
3. Fnatic
4. MeetYourMakers
5. Unicorns of Love
6. ROCCAT
7. Copenhagen Wolves
8. Gambit
9. H2k
10. GIANTS!

Donnie-Brasco voorspelt:

Elements is voor mij dé favoriet; het is het sterkste team van Europa. Met het aantrekken van Rekkles, in mijn ogen de beste ADC in de competitie, denk ik dat ze verplicht zijn om de LCS te winnen.

Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat ik mijn favoriete team Fnatic het dit jaar niet ver zie schoppen. Vooral het weggaan van xPeke en Rekkles is een grote aderlating. Ik heb ze nog te weinig gezien om ze goed in te kunnen schatten

Nog even aandacht voor Copenhagen Wolves. Dit team is voor het professionele LoL-circuit wat de eredivisie voor de Europese voetbaltop is. Behoorlijk wat goede spelers als Shook, Bjergsen, Svenskeren, Amazing en Rekkles hebben ooit voor Wolves gespeeld, maar al het talent wordt hier weggetrokken. Stiekem hoop ik dat ze het ver zullen schoppen, maar meer dan 7e plaats zie ik er niet in zitten.

Donnie-Brasco's eindstand:
1. Elements
2. Unicorns of Love
3. SK Gaming
4. Fnatic
5. Gambit
6. MeetYourMakers
7. Copenhagen Wolves
8. ROCCAT
9. H2k
10. GIANTS!

Fathom voorspelt:

Ik ben bang dat Elements dit jaar met twee vingers in de neus gaat winnen. Boven op het seizoen van vorig jaar hebben ze nu ook nog Rekkles erbij. Persoonlijk denk ik dat dit vooral in de grote games een voordeel gaat zijn. Hij heeft keer op keer bewezen een heel team te kunnen dragen en samen met Shook en Froggen zullen ze heel ver komen. 

Unicorns of Love gaan verrassen en Fnatic is een groot vraagteken. De rest heeft het allemaal net niet om de top 3 te halen.

Fathoms eindstand:
1. Elements
2. Unicorns of Love
3. Fnatic
4. SK Gaming
5. Gambit
6. ROCCAT
7. MeetYourMakers
8. Copenhagen Wolves
9. H2k
10. GIANTS!

Shiny Shinx voorspelt:

Het zou gewoon dom zijn om Elements niet op één te zetten. Het team heeft met Froggen en Rekkles de beste mid laner en ADC van Europa. Als ze een goede synergie opbouwen, kan het team eind dit jaar misschien wel een kleine dreiging vormen voor de Koreanen op het WK.

Gambit is mijn verrassing. De nummer twee op mijn lijst zie ik als dé kandidaat om het Elements moeilijk te maken. Ik verwacht dat de nieuwe top laner Cabochard veel moois zal laten zien. We konden al van ze genieten bij IEM Cologne (een toernooi dat Gambit een maand geleden won) en zullen dat hopelijk opnieuw gaan doen als over enkele dagen de LCS begint.

Bij behoud van degradatie zal het spannend worden. Ik verwacht dat de Copenhagen Wolves directe degradatie niet kunnen vermijden, maar ook GIANTS! en H2k gaan het zwaar krijgen.

Shiny Shinx' eindstand:
1. Elements
2. Gambit
3. SK Gaming
4. ROCCAT
5. Unicorns of Love
6. Fnatic
7. MeetYourMakers
8. H2k
9. GIANTS!
10. Copenhagen Wolves

Elements' nieuwe aanwinst: Rekkles

Met Elements vier keer op één en GIANTS! drie keer als hekkensluiter lijkt het niet al te spannend te worden. Of hebben wij Elements wellicht overschat en kunnen de Spanjaarden van GIANTS! verrassen?