Launchparty Call of Duty: Ghosts Invasion

Oscar.

Het nieuwste DLC-pakket van Call of Duty: Ghosts Invasion kon afgelopen week gedownload worden door iedereen die in het bezit is van een Xbox 360. Uiteraard kon Activision dit vlak voor de E3 niet stilletjes laten gebeuren. Daarom besloot Activison een competitie op te zetten en werden de beste Call of Duty-spelers en Ari Koomen uitgenodigd om eens gezellig een potje op elkaar te schieten.

Op 3 juni kon iedereen die Call of Duty: Ghosts bezit het nieuwe DLC-pakket Invasion downloaden. Om de nieuwe maps te introduceren werd er een live-event gehouden in hotel De Hallen om zo iedereen kennis te laten maken met de drie nieuwe en een oude bekende. Voor de rest was de opzet lekker ouderwets knus: je zet wat tafels neer met consoles, zorgt voor hapjes en bier en, omdat het een lange nacht zou worden, een paar hotelkamers zodat iedereen kan blijven slapen.

Vanaf een uurtje of acht kon iedereen los gaan. Er waren twee grote tafels. Een daarvan was de oefentafel waarop iedereen even de vingers warm kon spelen en de andere tafel was waar de echte mannen/vrouwen van de pubertjes werden gescheiden. Behalve voor de eeuwige roem, kon je ook echt prijzen winnen, zoals een modieuze camper hat, sniper sloffen en een heuse domination duck. Soms werden er prijzen weggegeven aan de beste spelers, waar ik zelf helaas niet bij hoorde. De meer beschamende prijzen, zoals de befaamde roque robe, die werd weggegeven aan de slechte van het potje. En liet dat nou net Dennis van Gamekings zijn. Hij heeft hem echter wel met trots gedragen!

Wat is een feestje zonder bekende Nederlanders? Om de humor erin te houden, waren Ari Koomen, Ruben van der Meer en Wilko Terwijn uitgenodigd om de rest te laten lachen. Dat hebben we ook gedaan, maar niet alleen vanwege hun stand-upcomedy, ook hun scores waren lachwekkend. Eerlijk is eerlijk: ze gaven hun beste weerstand, maar werden wel dik ingemaakt.

Het werd later en later en steeds luidruchtiger en er werden meer scheldwoorden aan elkaar geregen. Tijd voor iedereen om eens lekker te tukken in een comfortabel bedje. Helaas waren het wel allemaal tweepersoonsbedden die aan elkaar zaten, dus veel mannelijke spelers moesten hun bed delen met hetzelfde geslacht. We zullen maar zeggen dat er weinig Call of Duty baby’s over 9 maanden geboren worden.

Uiteraard kan zo’n avond niet afgesloten worden met een lekker winnaarsontbijtje. De avond was prima verzorgt en de kleine opzet zorgt ervoor dat je veel meer van de game oppikt dan met een massaal event. Beste vakantieman, wanneer kunnen we weer zo’n vakantie boeken? Wil je ook Call of Duty: Ghosts Invasion spelen. We geven een DLC-code voor de Xbox 360-versie weg! Meer weten? Klik dan hier!