Streetpass-event Utrecht

Hilde (Yachiru)

Op zaterdag 17 augustus organiseerde StreetPass Nederland hun eerste StreetPass-evenement in Utrecht. Op het drukste moment waren er tussen de 150 en 200 bezoekers aanwezig. FOK!games was erbij.

Streetpassers uit het hele land verzamelden zich om samen te gamen. Mii's en puzzelstukjes werden uitgewisseld, Animal Crossing-dorpjes werden druk bezocht en je kon meedoen aan de Mario Kart 7-competitie. Ondertussen werd er gezellig gekletst. Een erg leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt namelijk meteen al iets gemeen. Ook werden er door Nintendo beschikbaar gestelde goodies uitgedeeld, en met de Mario Kart-competitie was een prachtige troffee te winnen. 

 
Het was lekker druk! (Foto: Wim Karmelk)

Aan de Mario Kart-competitie heb ik zelf niet meegedaan, ik ben er namelijk echt enorm slecht in. Wel heb ik een erg gezellige middag gehad. Ik heb er weer veel puzzelstukjes bij, en heb maar liefst 4 puzzels compleet kunnen maken. Mijn Happy Home showcase in Animal Crossing staat helemaal vol met de huizen van iedereen die ik in Utrecht gestreetpassed heb. Ik probeer iedere dag op z'n minst één huisje te bekijken, op zoek naar leuke items die ik nog niet heb. Het was erg leuk om te zien hoe druk het was. Bijna iedereen liep rond met een Nintendo 3DS. Ook leuk waren de soms nogal bevreemde blikken van voorbijgangers die zich duidelijk afvroegen wat wij nou eigenlijk met z'n allen aan het doen waren. 


Gezelligheid in Utrecht (Foto: FOK!games)

Ik was ondertussen wel erg nieuwsgierig geworden naar de persoon achter het evenement: Brian Karmelk. Gelukkig had hij tijd om een paar vragen te beantwoorden voor FOK!games.

Hoe is het evenement tot stand gekomen?
Nou het begon eigenlijk omdat Nintendo zelf in Nederland dit soort events niet organiseert. Het leek mij leuk om zelf zo’n event te gaan organiseren zoals in Amerika, Duitsland en Japan. Over de hele wereld zijn dit soort events, maar Nederland blijft helaas een beetje achter. Dus toen kwam dit tot stand en het begon uit de hand te lopen omdat ik hulp kreeg van Nintendo. Ik kreeg goodies (om uit te delen - red.) en een prijs voor de Mario Kart-competitie van ze en het werd op hun Facebook-pagina gedeeld. Ik verwachtte ongeveer 30 mensen, en nu zitten we gewoon tussen de 150 en 200 mensen op dit event.


De winnaars van de Mario Kart 7-competitie (Foto: Wim Karmelk)

Ik heb begrepen dat het evenement in eerste instantie eigenlijk bedoeld was voor vrienden en mensen die je kent?
Ja, voor mensen die ik kende en hun vrienden, dus eigenlijk echt wel close. Alleen omdat het echt zo groot begon te groeien, die kent die en die kent die, dan wordt het uiteindelijk gewoon één groot netwerk. Maar het blijft gelukkig wel gewoon rustig.

Was het thema van begin af aan al Animal Crossing?
In eerste instantie begon het als StreetPass-event, dus puur om andere mensen tegen te komen, voor de puzzelstukjes. In de Facebook-groep praatten veel mensen over Animal Crossing, want de groep was ook gewoon puur om te chatten. Omdat dat zo uit de hand liep, heb ik toen een nieuwe groepspagina aangemaakt voor Animal Crossing. Daar werd toen heel veel in gepraat. Nintendo viel dat op en zij gaven mij het advies om het evenement een Animal Crossing-thema te geven. Zij zouden dan goodies opsturen in het thema van Animal Crossing. In eerste instantie kreeg ik rond de 45 Animal Crossing-speeltjes opgestuurd van Nintendo. Maar omdat het zo’n groot succes begon te worden heb ik meer gekregen. Hen viel het ook op dat het gigantisch werd. En ik krijg als het goed is ook steun bij volgende events.

Dus je bent van plan om meer events te organiseren? En zullen die dan ook weer in Utrecht plaats gaan vinden, of verspreid door het hele land?
Ja, in Utrecht maar zoals de groepsnaam al zegt, zijn wij StreetPass Nederland. Ik wil het dus ook gewoon door het hele land. Zo wil ik eerst een event richting het noorden, dus waarschijnlijk Amsterdam of Hilversum, doen en uiteindelijk wil ik ook echt uitkomen in Groningen en Limburg.

Ben je tevreden over dit event? Of zou je het een volgende keer toch liever wat kleinschaliger zien?
Ja, het is wel leuk. Aan de ene kant leek het me een beetje overdreven hoeveel er kwamen, maar het is wél leuk. Ik zou het zelfs leuk vinden als het nog groter wordt. Dat is toch wel het leuke. Je bent gewoon met een grote groep en dat haalt gewoon alle unieke functies uit die spelcomputer, de 3DS, naar boven.

Houdt de Facebook-pagina van StreetPass Nederland in de gaten voor informatie over aankomende evenementen.