Wat spelen we dit weekend? - Pheno

Pheno

Redacteuren van FOK!games hebben het maar zwaar. Naast onze dagelijkse beslommeringen als werkschuw tuig, luie studenten en slechte fungerende arbeiders moeten we jullie ook nog voorzien van nieuws, reviews en specials. Gelukkig is er nog het weekend waarin we lekker alle zorgen van een werkweek kunnen uitschakelen. Wij willen jullie graag vertellen wat wij gedurende het weekend gaan doen en deze week vertelt Pheno meer over zijn gameplannen.

Header

Zoals ik ooit al geblogd heb ik een backlog om U tegen te zeggen. Maar dit weekend blijft die stapel weer onaangeroerd, want er wachten alweer twee nieuwe games op me.

Als eerste lag er van de week een bèta van Sly Cooper: Thieves in Time op mijn deurmat. Rondom de wasbeer is het al jaren eigenlijk helemaal stil. Opeens was hij er weer in PlayStation All-Stars: Battle Royale en komt hij in februari terug in een volledig avontuur. Ik ben benieuwd naar deze eerste echte PlayStation 3-versie, want de vorige delen heb ik alleen gespeeld op PlayStation 2. De HD-remakes heb ik gelaten voor wat het zijn: voor alleen wat opgepoetste graphics word ik zelf niet snel heel enthousiast. Ik heb al in de begeleidende brief gelezen dat ik alleen de eerste twee levels mag bespreken, maar dat de disc alles bevat. Normaal zou ik de disc in een weekend grijs spelen, maar er wacht nog een spel waar ik zelf ook erg naar uitkijk en waar ik al eerder op gamescom kennis mee heb gemaakt.

Sly Cooper: Thieves in Time

Mensen die me kennen weten dat Diablo II heel hoog op mijn Game of the Alltime-lijstje staat. Toen ik tijdens gamescom met David Brevik een privé-sessie kreeg van zijn nieuwe game Marvel Heroes was ik vereerd en al verkocht. David is een van stichters van Blizzard North en wordt gezien als de bedenker van Diablo. Nu heeft hij een Diablo-kloon gecombineerd met het universum van Marvel in ontwikkeling. Wolverine, Deadpool, The Hulk, Storm en The Phoenix zijn maar een kleine greep uit de speelbare personages van Marvel Heroes. Marvel zelf kijkt met de ontwikkelaar mee en zorgt ervoor dat het geheel in het universum past. De closed bèta is nu in volle gang en met een zooi ingame credits heb ik eenvoudig toegang tot de beschikbare personages. Dit weekend ga ik dus heel veel hacken en slashen met de superhelden. Sorry Sly, ik denk dat het voor nu even bij de eerste paar levels blijft…

Marvel Heroes

En die backlog? Die stapel ligt nog steeds op de kast in het plastic met de prijsstickertjes erop.