FOK!games Wishlist 2013 #10

David (D-vide)

De eerste keer dat we Raiden tegenkwamen was in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Deze jonge, blonde held werd niet door iedereen even goed ontvangen. Dit weerhield Kojima er niet van hem terug te laten komen in Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Dit keer echter als cyborg. Hoe hij in dit metalen pakje terecht is gekomen, leren we in Metal Gear Rising: Revengeance.

Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance heeft een rijke geschiedenis. Nadat Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots was uitgebracht, wilde Kojima verder met een nieuwe game. Nadat een paar ideeën de revu gepasseerd hebben, bleef de aandacht hangen bij een zijverhaal over het verhaal van Raiden. In 2009 werd de game aangekondigd als Metal Gear Solid: Rising. Een paar demo-video's lieten ons onder andere een Raiden zien die op zijn dooie gemakje meloenen aan het snijden was, maar echte gameplay bleef uit.

Twee jaar later hadden de mensen na een lange radiostilte de hoop opgegeven voor deze game. Wat mensen niet wisten, was dat de game eigenlijk al stilletjes geannuleerd was, omdat de ontwikkelaars niet wisten hoe ze met het ontwikkelen van de actie binnen de game om moesten gaan. Bij de VGA's van 2011 kwam er echter een mooie boodschap vanuit het kantoor van Kojima-san. De game was namelijk doorgegeven aan actie-experts Platinum Games, bekend van Bayonetta, en droeg nu de naam Metal Gear Rising: Revengeance.

Metal Gear Rising: Revengeance

In de eerste beelden die we zagen van deze vernieuwde game, zagen we over-the-top actie tegen immens grote robots, een over muren rennende Raiden en een vijand die letterlijk in duizenden stukjes werd gehakt. De game zag er super gelikt uit en paste prima binnen de grenzen van de Metal Gear-serie. Natuurlijk ben je meteen enthousiast als een naam als Platinum Games achter je actiegame zit. Als er vergelijkingen gelegd kunnen worden met Bayonetta, dan zal deze game veel actie, variatie en persoonlijkheid hebben. Precies wat deze game nodig heeft.

De game komt begin volgend jaar uit en belooft een waar spektakel te worden. De concept-art die getoond wordt met nieuwe vijanden, nieuwe eindbazen en belangrijke personages doen menig gamer watertanden. Gelukkig is er inmiddels al een demo te downloaden van de game, en zit Raiden tevens in het roster van personages in Playstation All-Star Battle Royale. Er lijkt hoog ingezet te worden op deze game, en als de beelden beloven wat de game bevat, dan moet je deze game wel op dag één kopen.