Wat spelen we dit weekend? - Kn0x

Kn0x

Redacteuren van FOK!games hebben het maar zwaar. Naast onze dagelijkse beslommeringen als werkschuw tuig, luie studenten en slechte fungerende arbeiders moeten we jullie ook nog voorzien van nieuws, reviews en specials. Gelukkig is er nog het weekend waarin we lekker alle zorgen van een werkweek kunnen uitschakelen. Wij willen jullie graag vertellen wat wij gedurende  het weekend gaan doen en deze week vertelt Kn0x meer over zijn plannen.

Enkele weken geleden kwamen we met de eerste special over onze weekend-plannen. De special was degelijk bezocht en dat betekende dat we deze wilde voorzetten. Helaas is het voor jullie niet interessant om elke week over verschillende redacteuren te lezen die vaak toch dezelfde games spelen, vandaar dat we het hebben opgesplitst. In plaats van een groep redacteuren lees je steeds de plannen van een enkele redacteur. Vandaag mag ik beginnen.

Helaas voor jullie is er in mijn planning nog weinig veranderd. De laatste weken heb ik niet veel tijd om games te spelen waardoor ik vaak terugval op dezelfde games. In mijn geval is dat FIFA 13. Ik ben al een fan van de FIFA-reeks sinds ik FIFA 98 kocht van mijn 'hoera-je-gaat-naar-de-middelbare-school-geld'. Het jaar erna kocht ik FIFA 99 en toen was ik helemaal om. Helaas pindakaas werd het de jaren erna niet heel veel beter. Sterker nog, het werd allemaal maar slechter. Gelukkig heeft EA Sports dit ook gezien en hebben ze met de laatste paar edities steeds een degelijke game neergezet.

FIFA13

Maar goed, dit weekend is het dus weer FIFA-tijd. Ik speel weinig online en speelde in vorige edities heel vaak de player-manager-career. EA heeft besloten dat deze modus niet meer interessant is en heeft deze pardoes eruit geknikkerd: minpunten voor EA. Ik ben toen maar begonnen met de player career-modus bij de beste club uit het zuiden: Roda JC. Ondertussen zijn we weer vijf seizoenen verder en na een uitleenbeurt bij Portsmouth, twee jaar bij Roda JC, een half jaar bij Barcelona en twee jaar bij Bayern München ben ik uiteindelijk bij Chelsea beland. De ploeg die enkele weken geleden nog hun coach ontsloeg.

Er is in die tijd veel gebeurd; veel oude bekenden zijn gestopt als speler of waren gewoonweg te oud geworden om nog veel te kunnen. Ik bedoel, wie wil er nou een 32-jarige Torres zien spelen als het Nederlandse talent Kn0x ook nog in de ploeg zit. Het seizoen begon degelijk, we wonnen de eerste paar wedstrijden en ik scoorde zowat enkele wedstrijd. Tot het noodlot toesloeg. In de vijfde wedstrijd wilde ik een bal kappen in het penalty-gebied, een verdediger maakte een sliding op mijn enkels en ik lag uit de wedstrijd. Resultaat: vier maanden uitgeschakeld. De weg naar eind december (de periode waarin ik terug zou komen) was lang en teleurstellend. Chelsea zakte van een tweede plek naar een tiende en een aantal spelers werd bestraft door op de bank te moeten plaatsnemen (waaronder een Eden Hazard met een gemiddelde van 90). In januari mocht ik mijn eerste wedstrijden weer spelen en vanaf dat moment was de weg omhoog weer gevonden. Op het moment van schrijven staan we op een nette zesde plek en hebben we nog zes wedstrijden te gaan. Kampioen gaan we niet meer worden, maar ik wil minimaal Europa ingaan.

FIFA13-2