7: Tofste Trailers

wc-eend

Zeven FOK!games-redacteuren kozen zeven trailers die zij als tof ervaren. Komt het door de explosies of gewoon door een kippenvel-moment in de trailer, je leest het hieronder.
7

  Game: Dead Island
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en Windows
  Redacteur: Pheno


Een van de meest indrukwekkende trailers moet die van Dead Island zijn. De setting: een klein meisje wordt achternagezeten in een hotel door zombies en wordt gebeten, met daarbij de vader en moeder die haar wanhopig proberen te redden. De dood van de dochter, nadat ze als zombie uit het raam gegooid is door haar vader, deed de meeste mensen wel even iets. Deze setting, de pakkende achtergrondmuziek, het achterstevoren afdraaien van de gebeurtenissen om erachter te komen wat er nu precies gebeurd was en de hoop stof die de trailer deed opwaaien na het uitkomen blijft in ieder geval in mijn geheugen gegrift staan.

De trailer had ook zo goed als niets te maken met de uiteindelijke inhoud van het spel, maar was een reclamestunt om aan te geven dat een perfect gezinnetje vocht om te overleven op hun paradijselijke vakantieoord.  De reacties op deze film waren van sommigen heel lovenswaardig, maar anderen vonden het misselijkmakend dat een bedrijf de dood van een virtueel meisje gebruikte om reclame te maken voor hun spel. Een ding is zeker, de trailer heeft bij iedereen een indruk achtergelaten.

  Game: Saints Row: The Third
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en Windows
  Redacteur: StefanW


Als er iets is waar Saints Row: The Third bekend om staat dan is het wel de complete absurditeit. Alles kan en alles mag. Wil je een tank stelen en door de stad kijken hoeveel mensen je in een uur overhoop kunt rijden? Kan en mag. Wil je in een bikini door de straten van Steelport lopen en mensen te lijf gaan met een paarse dildo op een stok van twee meter? Kan en mag ook. Om dan nog maar te zwijgen van de keur aan bijzondere personages zoals Zimos en natuurlijk mijn persoonlijke favoriet Professor Genki.

Je hebt soms van die trailers waarbij je alleen maar kunt denken: "What the f@#$ did I just watch?". En als er dan een game is die zo'n trailer verdient en verdraagt dan is het wel Saints Row: The Third. Een van mijn favoriete trailers is dan ook 'Professor Genki's Super Ethical Reality Climax.' In de setting van een vage Japanse spelshow met mensen die zichzelf opeten, katten nadoen en letterlijk weggeblazen worden. Allemaal onder het toeziend oog van Professor Genki op een troon. En het briljantste aan de trailer? Er zit werkelijk geen seconde aan gameplay- of wat voor Saints Row-beelden dan ook in. Je moet wel een hele bijzondere geest zijn om zoiets op het internet te zetten om je game te promoten.

  Game: Halo: ODST
  Platform: Xbox 360
  Redacteur: Nezhi


De ODST's mogen dan niet zo sterk en koelbloedig zijn als de Master Chief, maar een staaltje humor en moed brengt ze al een heel eind. In Halo 3: ODST kruip je in de huid van The Rookie. Tijdens een drop in de stad New Mombasa raak je je squad kwijt en het is aan jou om ze te vinden in de duistere ruïnes van een Covenant-overspoelde stad.

Het kan nog erger: je kunt bijvoorbeeld in een van je eerste gevechten rechtstreeks gedropt worden in het midden van een slagveld, om vervolgens over de lijken heen te stappen van mede-ODST's die binnen vijf seconden al zijn gestorven door de kogelregen. De onderstaande trailer bevat weliswaar geen gameplaybeelden van Halo 3: ODST zelf, maar het is toch een intense clip met geweldige effecten die een ander deel laat zien van het universum van Halo.

  Game: Mass Effect 2
  Platform: Xbox 360, Windows en PlayStation 3
  Redacteur: ROFLOL


Zoek kippenvel op in een woordenboek en je ziet al snel dat de Mass Effect 2-launchtrailer erbij staat. De Mass Effect-franchise staat bekend om zijn epische momenten en de Mass Effect 2-launchtrailer doet dat ook in een korte twee minuten. Ondanks dat de soundtrack van Mass Effect al geweldig is, heeft BioWare toch voor iets anders gekozen. Met een nummer van Two Steps Of Hell zorgen ze er meteen voor dat de launchtrailer overweldigend is voor je oren.

De trailer begint meteen al lekker, met The Illusive Man die aangeeft dat de oorlog tegen de Reapers en Collectors begint. We komen oude bekenden tegen, nieuwe vrienden en veel vijanden. De trailer bevat uiteindelijk dus alles, waaronder explosies, liefde en een cliché opmerking van Commander Shepard. De launchtrailer doet daarom denken aan een gigantische Hollywood-film maar stijgt daar uiteindelijk overheen. Als liefhebber van de Mass Effect-franchise is dit gewoon pure porno waarin ik niet wil weten hoe vaak ik de trailer heb gezien. Oeps, ik zie dat ik alweer kippenvel heb...

  Game: Zelda: Twilight Princess
  Platform: GameCube
  Redacteur: Notorious_Roy


De meesten van jullie weten vast wel dat ik totaal geen Zelda-fan ben; de serie doet al sinds 1987 hetzelfde met dezelfde personages. De stap naar 3D, inclusief de baanbrekende targetlock-controls, van Ocarina of Time is heel belangrijk geweest maar het boeit mij totaal niet.

Toch is er iets in Zelda dat mij aanspreekt. De setting is heerlijk, de muziek legendarisch en Zelda is een echte te redden prinses in de traditionele zin van het woord. Het meest bijzondere moment uit het 25-jarige bestaan van de serie kwam in 2004 toen er na de E3-persconferentie een wel heel bijzondere trailer werd getoond.

Reggie sluit de persconferentie af met de melding dat Nintendo nog één ding wil laten zien. Hij zet een stap opzij, het licht gaat uit en de trailer begint te spelen. Het hele publiek is in spanning. Is dat wat iedereen wil? Na enkele momenten begint er een enthousiasteling al te juichen, ja, dit moet het wel zijn. Link verschijnt in beeld en het publiek wordt wild. Nintendo onthult een nieuwe Zelda-game, met realistisch uiterlijk.

Aan het einde van de trailer staat Miyamoto met Hyrule Shield en Master Sword terwijl er tranen van geluk over de wangen van de aanwezige pers rollen. Ik krijg er zelf nog kippenvel van als ik er aan denk. Magisch.

  Game: Mirror's Edge
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en Windows
  Redacteur: Kn0x


In 2008 bracht EA een trailer uit van een game die wereldwijd hoge ogen zou gaan scoren: Mirror's Edge. De trailer liet niet veel zien: een persoon (man/vrouw?) die over daken, muurtjes, pijpleidingen en hijskranen rent. Het was niet de gameplay die opviel, maar de look-and-feel van de game die 'anders' was. Het feit dat er maar weinig kleuren gebruikt werden, maar wel allemaal frisse kleuren. De smoothness van de protagonist terwijl hij/zij over de daken rent. Parkour was in die tijd natuurlijk helemaal hip en er waren al enkele games omtrend de 'sport' uitgebracht, maar nog geen enkele was zo origineel als Mirror's Edge.

Het was ook één van de weinig Parkour-games waarbij je de game speelde als een first person shooter. Normaliter werd er altijd een third person-view gebruikt, maar niet bij Mirror's Edge. En juist dat gegeven maakte de game zo spannend. Het moment dat je over een balk loopt, naar onder kijkt en diep in de verte enkele politiewagens ziet... dat was wat de game zo mooi maakte.

De trailer eindigt ook op schitterende wijze: we zien de protagonist Faith op een hijskraan staan, hoog boven alles uit torenend. Je wist niet precies wat deze game ging brengen, maar je wist wel dat je de game MOEST hebben.

  Game: Tomb Raider
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360
  Redacteur: D-vide


Op de vorige E3 kregen we de eerste beelden te zien van de nieuwe Tomb Raider. Als gamers wisten we niet wat we moesten verwachten omdat de game slechts aangekondigd was en er verder niks over bekend was. Tijdens een persconferentie werden dan de eerste beelden getoond met een klein stukje uitleg over wat we te zien zouden krijgen; deze Tomb Raider zou namelijk een ander verhaal zijn dan de voorgaande delen. Het laat zien hoe Lara Croft uiteindelijk zo hard is geworden en wat ze hiervoor heeft moeten doorstaan.

En toen kregen we de trailer te zien. Prachtige sfeerbeelden die al snel uitmonden in een waar overlevingsspektakel. Een boot die zinkt, Lara die een "Leap of Faith" neemt om iemands hand te pakken om zichzelf te redden en uiteindelijk een Lara die onder de wonden zit nadat ze op een onbekend eiland is gestrand. De trailer ziet er werkelijk prachtig uit. Het neemt je meteen mee in de breekbaarheid die Lara toont in deze game. Later hebben we meer gezien van de gameplay die er ook bijzonder mooi uitziet. Echter, de trailer die toepasselijk "Turning Point" heet, was voor mij ook een keerpunt. Een keerpunt om weer in Lara te gaan geloven.