Vijf filmtips voor de maand november

CoJackso

Net als de afgelopen maand is ook het filmaanbod van november veelbelovend. Met grote titels zoals de familiefilm Alles is Familie, de horrorfilm House at the End of the Street, de animatiefilm Rise of the Guardians en natuurlijk The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 zullen de filmzalen gemakkelijk vollopen. Overigens lijkt dit de maand te zijn voor de actieliefhebbers. Skyfall is pas net in première gegaan, terwijl films als Lawless met Tom Hardy, Premium Rush met Joseph Gordon-Levitt en Taken 2 met de verbeten Liam Neeson nog deze maand verwacht worden.

Maar deze special is niet compleet zonder een vijftal filmtips. Tot de filmtips behoren onder andere een prijswinnend filmdrama, een epische film die zich afspeelt in zowel het verleden als de verre toekomst en een veelbelovende tijdreisfilm. Daarnaast is er de nieuwe film van Ben Affleck, een man die inmiddels meer naam maakt als regisseur dan als acteur. Overigens is er de verwachting dat deze film van Affleck veel kans maakt op de hoofdprijzen gedurende het aanstaande Oscarseizoen.


Filmtip 1: Argo

Releasedatum: 08 november 2012
Genre: Drama/Thriller
Regisseur: Ben Affleck
Acteurs: Bryan Cranston, Ben Affleck en John Goodman
IMDb

Plot
Argo is gebaseerd op de waargebeurde gebeurtenissen van een geheime missie die als doel had een zestal Amerikanen in veiligheid te brengen die op 4 november 1979 wisten te ontkomen tijdens een grootschalige gijzeling van 52 Amerikanen in Iran. Dit zestal vond onderdak bij de Canadese ambassade, maar omdat zij waarschijnlijk snel ontdekt zouden worden, werd CIA-expert Tony Mendez (Ben Affleck) ingezet om hen met een riskant plan veilig het land uit te krijgen.

Verwachtingspatroon
Met de uitstekende dramafilms Gone Baby Gone en The Town heeft Ben Affleck bewezen dat hij als regisseur niet onderschat mag worden. Maar waar die films grotendeels genegeerd werden tijdens de diverse festivals voorafgaand aan de Oscars, lijkt dat voor Argo allerminst te gelden. De film is bijzonder goed ontvangen en wordt nu al één van de beste films van dit jaar genoemd. Spannend, beklemmend en authentiek zijn termen waarmee de film beschreven wordt. De trailer bevestigt dit alleen maar, hoewel het eerlijk gezegd wel wat twijfelachtig is waarom Affleck zichzelf gecast heeft voor de hoofdrol.