FOK!filmchicks: Legendarisch Lekkere Filmwijven Special

Muis006

Dat de specials van de FOK!filmchicks vanuit vrouwelijk oogpunt worden geschreven, wil niet zeggen dat we onze seksegenoten niet kunnen waarderen . Zo heb je van die 'oempf' actrices; vrouwen die je, hoe hard je het soms ook probeert, niet kunt afschrijven op basis van hun looks (over andere criteria hebben we het maar niet). Simpel gezegd, sommige dames zijn gewoon lekkere wijven. Ze komen voor in alle soorten, kleuren, maten, leeftijden en gradaties acteertalent.

Om de mannelijke lezers dezes epistels (we love you) te pleasen - alsmede de lebbies en de hetero ladies die zich niet bedreigd voelen door een geweldige kop en een goed stel borsten op hun beeldscherm - hierbij een drie pagina's tellende ode aan de Lekkere Filmwijven door de jaren heen!
Voor die paar onzekere lezeressen... er heeft er vast wel eentje knokige knieën.

Deze special dragen wij op aan Snakey. Zoals beloofd!

Filmchicks scarjo (geschaalde kopie)

Wie: Scarlett Johansson
Waarom: Met stip het meest genoemd door de heren die wij hebben ondervraagd. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat sexy Scarlett in het bezit is van de mooiste borsten van heul Hollywood. Daarnaast heeft ze ook nog de op-twee-na beste lippen ter wereld (daarin moet ze Angelina toch echt als haar meerdere erkennen). Kortom, benijdenswaardige dame, die Scarlett, voorzien van alle juiste onderdelen!
Op haar lekkerst in: Elke film waarin ze verscheen.

Filmchicks sienna miller (geschaalde kopie)

Wie: Sienna Miller
Waarom: De wat ons betreft perfecte kruising tussen girl next door en femme fatale. Dat Jude Law vreemd ging terwijl hij Sienna had begrijpen wij nog steeds niet. We zijn teleurgesteld in je Jude, shame shame shame.
Op haar lekkerst in: Layer Cake (2004)

Filmchicks lucy liu (geschaalde kopie)

Wie: Lucy Liu
Waarom: Omdat Lucy ons zou fileren als ze er niet bij zat. Haar blik is wet. Wij zouden slechts overblijven als smeulende hoopjes as als we haar geen (terechte) plek in ons lekkerewievenoverzicht zouden gunnen.
Op haar lekkerst in: Kill Bill: Vol. 1 (2003) en Charlie's Angels: Full Throttle (2003)

Filmchicks emma stone (geschaalde kopie)

Wie: Emma Stone
Waarom: Omdat - volgens onze crewcollega Bart - 'constant zaadvragende blik'. Hm-hm, hm-hm, wij zien wat je bedoelt, beste Bart. Legendarisch in wording, wellicht?
Op haar lekkerst in: Easy A (2010) in roodharige uitvoering en The Amazing Spiderman (2012) in blonde versie.

Filmchicks audrey hepburn (geschaalde kopie)

Wie: Audrey Hepburn
Waarom: Omdat legendarisch. Omdat onvergetelijke oeh-la-la hertenogen. Ze zorgde er voor dat de kleine zwarte jurkjes ooit wereldwijd massaal hun intrede deden in kledingkasten. Deze Hepburn-jurkjes raken ook nóóit meer uit de mode. Never. Ever. En als je daarvoor kunt zorgen, dan ben je een heldin.
Op haar lekkerst in: Uiteraard... Breakfast at Tiffany's (1961)