'Borderlands 2 is gewoon heel leuk om te spelen'

Stefan Walthie (StefanW)

Het duurt niet lang meer voordat Borderlands 2 uitkomt. De shooter belooft nog meer wapens en meer hilariteit dan het eerste deel. Kort  geleden mocht ik, na een eerste blik op de afgelopen E3-beurs, een tweede blik op het spel werpen om te zien in hoeverre de mensen van Gearbox Software hierin zijn geslaagd. Daarnaast mocht ik in een interview Gearbox-baas Brian Martel het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen over Borderlands 2. Hierin heb ik geprobeerd te achterhalen wat dit spel nu zo bijzonder maakt.

Tijdens de speelsessie zijn we met name ingegaan op de uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden in het spel. In Borderlands 2 is namelijk nagenoeg alles aan te passen aan je eigen stijl. Allereerst zijn de wapenonderdelen nu op nog meer manieren te combineren met elkaar. Alles is onderverdeeld in vier basisgroepen en binnen deze groepen kun je combineren dat het een lieve lust is.

Daarnaast kun je ook je eigen personage aanpassen. Op verschillende plaatsen in het spel is het mogelijk om je personage aan te passen. Je kunt een ander gezicht kiezen, een nieuwe haarstijl en zelfs de kleren die je aanhebt zijn verwisselbaar. Ook kun je jouw man of vrouw een eigen naam geven. Het moet dus wel heel raar lopen wil je in Borderlands 2 eenzelfde personage tegenkomen, tenzij je natuurlijk helemaal niets aanpast.

 

Een ander onderdeel van het spel dat wij te zien kregen is een feature die de makers bad ass points noemen. Door bepaalde tegenstanders te verslaan kun je deze bad ass points verdienen. Met deze punten kun je upgrades vrijspelen voor al je personages. Zo kun je met je gunzerker bad ass points verdienen om vervolgens één van je andere personages te verbeteren.

Tot slot kregen we een grand tour door de stad Sanctuary. Dit is een compleet nieuwe stad in het Borderlands-universum. Een grand tour was ook wel echt nodig, want Sanctuary is de grootste stad die ooit in Borderlands is voorgekomen. Het ziet er heel gedetailleerd uit en je waant je echt in een hedendaags metropolis binnen de Borderlands-wereld. Met alle uitbreidingen die al in het spel zitten verwerkt gaat Sanctuary ook zeker voor een verbeterde Borderlands-ervaring zorgen.