7: Vakantiewaardige gamelocaties

ROFLOL (Patrick)

De zomer is al gearriveerd en voor velen komt de zomervakantie er bijna aan. Een perfect moment om eens te denken aan alle prachtige locaties in games waar je liever zou zijn dan in een donkere kamer achter een pc, omdat het weer buiten verschrikkelijk is. Zeven FOK!-redacteuren schreven een stukje over een vakantiewaardige locatie uit een game waarin zij liever op dit moment willen zijn.

Gamelocaties

  Game: Spyro 2: Gateway to Glimmer
  Platform: PlayStation
  Vakantiewaardige locatie: Dragon Shores
  Redacteur: Nezhi

Dragon Shores is een vakantieresort voor draken, maar je kunt overal binnenkomen zolang je genoeg gems hebt. Er is ook van alles te doen. Er is een klein strand om lekker in de zon te bakken, maar als je daar even geen zin in hebt is er nog een heel pretpark om te bezoeken.

Je kunt een paar rondjes op de liefdesboot maken waardoor je razendsnel een paar potentiële partners ontmoet, op eendjes schieten met gigantische vuurballen in plaats van een luchtpistooltje én er is ook nog een achtbaan. Helaas is er wel een kleine kans dat je iemand aanrijdt in de achtbaan, maar daarom zit er ook een kanon op het karretje. En zwaartekracht? Dat bestaat helemaal niet. Je kunt gerust een looping maken zonder een riem of beugel. Dat is toch veel spannender?

Heb je een aartsvijand of ben je gewoon sadistisch aangelegd? Dan ben je ook op de goede plek. Laat jouw minst favoriete persoon gewoon verdrinken in een grote bak met water. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een doelwit raken. Een fantastische vakantiebestemming dus met voor ieder wat wils!

  Game: Grand Theft Auto: Vice City
  Platform: PlayStation 2, Xbox, pc
  Vakantiewaardige locatie: Vice City
  Redacteur: ROFLOL

Wie kent Vice City nou niet? De parelwitte zandstranden met mooie vrouwen in bikini's en rondjes rijden op de boulevard op je roze brommer met Michael Jackson op de radio. Terwijl de zon rustig opkomt loop je in een té fout blauw overhemd op de boulevard en geniet je van het pracht en praal. Geen stress en geen haast, want alles is mogelijk in Vice City. Zie je een prachtige auto die je moet hebben? Gewoon de vadsige bestuurder uit zijn auto trekken en je hebt een nieuwe auto.

Zodra je maag aangeeft dat je voeding nodig hebt loop je rustig richting de Well Stacked Pizza. Oeps, je geld ligt nog in tassen vol in je appartement? Dat is uiteraard geen probleem. Op magische wijze verschijnt er een shotgun uit je overhemd en knal je de verkoper achter de toonbank neer, waarna je met een pizza wegloopt.

Terwijl de zon ondergaat is het tijd om te genieten van de schoonheid wat betreft de vrouwen die Vice City te bieden heeft. Strak in je pak ga je richting de Malibu Club om eens lekker te dansen na een dag genieten in Vice City. Wanneer een vrouw niet met je wilt dansen, dan knuppel je haar toch gewoon neer met je honkbalknuppel? Het mooiste hiervan is, dat je op een iets minder toffe manier dit ook in het echt kan doen. Al raad ik aan om niet meteen de eerste beste hoer neer te schieten in Miami, anders zit je helaas al snel achter slot en grendel.

  Game: The Legend of Zelda: The Wind Waker
  Platform: GameCube
  Vakantiewaardige locatie: Hyrule
  Redacteur: koei

Weinig dingen zijn relaxter dan gewoon op een bootje ronddobberen op de zee. Nog relaxter is het wanneer je zelf niet je bootje hoeft te sturen door steeds overstag te gaan, maar gewoon zelf de wind kunt sturen met rustige muziek op de achtergrond. Mijn favoriete vakantiebestemming zou dan ook het Hyrule uit The Legend of Zelda: The Wind Waker zijn. Een beetje eilandhoppen, slapen in een hutje op het strand en af en toe wat nieuwe eilanden en oude tempels ontdekken. En op een mooie dag gewoon lekker in je bootje stappen en wie weet wat je dan allemaal opvist uit die grote oceaan. Wellicht wel een stuk triforce!

  Game: Rollercoaster Tycoon
  Platform: pc
  Vakantiewaardige locatie: Alle locaties in RT
  Redacteur: Pheno

Strandvakanties zijn niet aan mij besteed. Achtbanen, dat is pas echt genieten. Ik ga dan ook liever naar het virtuele pretpark van Rollercoaster Tycoon. Lekker zonnetje erbij, af en toe wat snacken bij een eettentje en dan weer een insane bedachte achtbaan in. In het ideale park zijn er ook voldoende bankjes met wat groen eromheen om uitgebreid te kunnen lunchen. Een grasveld om te picknicken mag natuurlijk ook!

Ik ben alleen niet zo'n fan van afrekenen per rit, dus hopelijk heeft het park een eenmalige toegangsprijs bedacht, dan kan ik tenminste de hele dag door kurkentrekkers, vertical loops en scherpe overbanked turns heengeschoten worden.

  Game: Angry Birds Space
  Platform: iOS, Android, pc
  Vakantiewaardige locatie: De ruimte
  Redacteur: Kn0x

De mens gaat al jaren de ruimte in, maar het is pas sinds kort mogelijk om als toerist mee te vliegen. Als ik het geld had was dat één van de eerste dingen die ik zou ondernemen. Tonnen aan benzine die verbranden terwijl je met een rotvaart de lucht ingaat, de stilte als je boven voor het eerst gewichtsloos wordt, het uitzicht vanuit je raket op de aarde en natuurlijk... plassen zonder een wc in de buurt.

En terwijl je naar buiten kijkt, zie je onder je een kleine meteoriet zweven. "Oeh, als die maar niet in de buurt komt!", denk je nog. Je kijkt nog eens goed. "Hè, wat zit daar op die meteoriet? Dat lijkt wel een ..." en voor je het weet is het al te laat. Op dat kleine stukje rots zat inderdaad een varken en jij zit precies in de baan van een Angry Bird. Je probeert nog vlug de koers aan te passen, maar het is al te laat. De eerste mist je raket op een haar na, maar de tweede is een voltreffer. Een groot gat in de linkerflank. De derde raakt je motor waardoor je niet meer weg kan komen. Uiteindelijk raakt de laatste vogel je benzinetank waardoor je hele schip ontploft. Vaarwel lieve Kn0x.

  Game: Wii Fit (Plus), Pilot Wings, Wii Sports en Mario Kart 7
  Platform: Nintendo Wii, 3DS
  Vakantiewaardige locatie: WuHu Island
  Redacteur: Notorious_Roy 

Er zijn grofweg twee soorten vakanties: actieve vakanties en luiervakanties. Wat je wil doen bepaalt vaak waar je heen gaat, maar er zijn ook locaties waar je alles kunt doen. Eén van die locaties is WuHu Island uit onder andere Pilot Wings Resort en Mario Kart 7.

Het voordeel van WuHu Island is dat de zon altijd schijnt, het is nooit slecht weer. Dit maakt het een ideale locatie voor een zonvakantie op het strand. Vlakbij het strand staan ook alle hotels en appartementen zodat je lekker dichtbij kunt vertoeven.

De activiteiten die je kunt doen zijn verspreid over het eiland en variëren van licht vermaak tot full-on-sport. Denk bijvoorbeeld aan karten, joggen, zweefvliegen en parachute springen. Aan de noordkant van het eiland liggen ook oude ruïnes waar nog weinig over bekend is. Hier op ontdekkingstocht gaan is natuurlijk ook erg spannend! Al met al is WuHu Island een perfecte locatie voor een gevarieerde vakantie voor jong en oud. Aanrader!

  Game: Assassin's Creed
  Platform: Xbox 360, PlayStation 3 en pc
  Vakantiewaardige locatie: Jeruzalem en Damascus
  Redacteur: StefanW

Hoe ouder hoe beter is mijn levensmotto. Vroeger was sowieso alles beter. Een aantal jaren geleden heb ik dan ook mijn hart verloren aan de pracht van het Midden-Oosten. Schitterende gebouwen, authentieke mensen en werkelijk alles lijkt cultuur uit te ademen. Dat heel kleine beetje dat ik tot nu toe heb gezien doet mij alleen maar verlangen naar meer. Ik kan niet wachten tot ik terugga.

De vraag wat de meest vakantiewaardige gamelocatie is, is voor mij dan ook heel simpel te beantwoorden. Dat zijn er overigens wel twee, Jeruzalem en Damascus uit Assassin's Creed. De oude gebouwen, de vele smalle straten. En dan vooral de gigantische kastelen en moskeeën. Wetend dat het in dat gedeelte van de wereld ook nog eens bijna altijd heerlijk weer is kan ik als cultuurliefhebber mij geen betere gamelocatie bedenken om op vakantie te gaan.