Crew Wishlist 2012 - 8: GTA V

Rico (RBWO)

GTA V Header

Als er iemand is die marketing beter voor elkaar heeft dan Apple, dan is het misschien Rockstar wel. Naar aanleiding van het bekendgemaakte logo slaat de hele wereld op hol. Ik ben ook een van deze op hol geslagen personen die niet kan wachten tot het moment daar is. 

Als gamer speel ik diverse games uit verschillende genres. Maar een bepaalde franchise wint het toch wel over de rest. Met name de GTA-stijl kan ik erg waarderen. Lekker rondrijden, missie's voltooien, prostituees neerknuppelen voor geld en natuurlijk de politie het leven zuur maken. Omdat we in de realiteit zo niet met elkaar omgaan, is het vermakelijk om dit met GTA te doen.

Ieder jaar kwam er wel iets van GTA uit, hetzij op de PS1 / PS2 / PSP. Nu 2 jaar na de laatste GTA game is het eindelijk zover, Grand Theft Auto: V, die naar alle waarschijnlijkheid eind 2012 zal uitkomen.

Rockstar weet het gewoon goed te spelen. Ze brengen een logo uit en de hele wereld gaat erover speculeren. Zelf betrap ik me er ook op dat ik ook onderzoek heb gedaan naar het logo en werkt het dus erg goed om zo weinig mogelijk van je game los te laten. Nadat de trailer eindelijk online kwam, was ik helemaal om. Dit gaat naar mijn mening dé game van 2012 worden. Saint's Row is altijd een geduchte tegenstander geweest in hetzelfde genre. Waar Saint's Row naar mijn mening meer over de top is, is Grand Theft Auto: V het compleet tegenovergestelde. Het speelt een stuk serieuzer, het verhaal is goed, de missies zijn goed en het is meer gebaseerd op de realiteit.

Tientallen uren heb ik GTA: San Andreas gespeeld. Het spel had ik allang uit maar toch was het tof om rond te scheuren met je nieuwe bolide, je magazijnen te legen op onschuldige voorbijgangers en gewoon opzoek te gaan naar stuntplekken. Verder merk je dat het genre steeds uitgebreider aan het worden is. Wanneer je screenshots en gameplay vergelijkt van bijvoorbeeld GTA: San Andreas en de game daarvoor is het met sprongen vooruit gegaan qua gameplay en graphics.

Omdat dat er vrij weinig echt concreets bekend is over GTA: V blijft het speculeren. In deze nieuwe versie zullen bijvoorbeeld ook dieren zitten. Hoe tof zou dat wel niet zijn? Je loopt met je hond over straat en loopt langs je target die je daarna neerschiet. Mission Accomplished! Wat te bedenken van alle indoor locaties die je gaat krijgen.

Waar het bij San Andreas nog wel eens eentonig aan het worden was met de huizen zal het nu naar alle waarschijnlijkheid mogelijk zijn om het winkelcentrum in te lopen. Waar ik een hekel aan had in San Andreas, is dat je constant op dates moest met de dames om bepaalde informatie te krijgen in het begin. Volgens geruchten zijn deze nu vervangen door basketbal, gewichtheffen, armworstelen, kooivechten, triathlons, waterracen, kanoën, abseilen, rotsklimmen, base-jumping en ga zo maar door.

Grand Theft Auto: V, een game waar ik echt op zit te wachten...