Crew Wishlist 2012 - 6: SSX

Stefan Walthie (StefanW)

Als je op leeftijd raakt denk je vaker terug aan vroeger. Ook nu aan het begin van het nieuwe gamejaar kijk ik naar de releaselijst en denk ik terug aan vroeger. Ik hard gespaard voor mijn PlayStation 2 en het eerste spel dat daar bij zat. Ondanks dat ik namelijk in het echte leven niets met wintersport heb had ik toch gekozen voor SSX Tricky bij mijn PS2. En het bleek geen verkeerde keuze. Op een snowboard van gruwelijke bergen afzoeven en ondertussen trucs doen waar zelfs Shaun White alleen maar van durft te dromen. En de zelfverzonnen multiplayer, samen met vrienden hele dagen om de beurt een race doen tot je met zijn allen de singleplayer had uitgespeeld om vervolgens tegen elkaar te spelen in de echte multiplayer en te kijken wie als eerste ubertricks kon doen.

Ik kan dan ook terugdenkend aan toen, nu met veel plezier uitkijken naar komende maart. Na veel tussenvarianten komt EA in maart met SSX. Geen toevoegingen, geen extra's, gewoon terug naar toen in spel en naam, gewoon SSX. Natuurlijk zijn de graphics beter dan tien jaar geleden op de PlayStation 2, maar de basis is gewoon waar SSX goed in is, snowboard onder en de bergen in om bizarre tricks te doen.

Er zijn uiteraard een aantal dingen waar ik met name naar uitkijk in SSX. Allereerst is dat de soort open wereld die men heeft gecreëerd. Waar je vroeger nog aan de zijkant tegen dingen opbotste omdat je toch echt die andere kant op moest heeft men nu geprobeerd om alle kanten op het veld toegankelijk te maken. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken in combinatie met de wedstrijden die je moet boarden in de franchise. Ook de extra opties in het spel zoals de nine deadly descents en de wingsuit zijn dingen die ik graag wil uitproberen. Hoe cool gaat het worden en aanvoelen om hele stukken te kunnen zweven voor je snowboard de sneeuw weer raakt?

Uiteindelijk is er voor mij toch één ding waar SSX bekend om staat. Als er iets is wat altijd goed is geweest aan de SSX-franchise dan is dat de soundtrack. Ook straks in SSX belooft de soundtrack weer veel goeds. Er is voor iedereen en bij elk personage weer een prima soundtrack gezocht. Alle soorten muziek gaan voorbij komen. Sterker nog, men belooft net als in de vorige delen een dynamische soundtrack waarbij je nu ook nog eens zelf je favoriete nummers kunt importeren. Met de progressie van je spel zal de muziekkeuze zich ook aanpassen. Zwevend door de lucht een rustiger muziek en knallend van de berg af met Junkie XL of een vet dubstepnummer.
Maar uiteindelijk zit je bij SSX maar op één enkel moment te wachten, tenminste ik wel. Het moment dat je een trick hebt gedaan en je Run DMC hoort beginnen met het nummer Tricky. Dan weet je namelijk één ding zeker, je trickbar is vol en het is tijd voor ubertricks. Op naar de volgende sprong en naar je ubertrick, de meest bizarre trucs die je ooit hebt gezien.

Hoe meer ik eraan denk, hoe hoger SSX op mijn wishlist komt. Nu ben ik toch echt bang dat ik te oud ben om voor de deur van de gamestore te gaan liggen, maar het zal niet lang duren na 2 maart voordat SSX in mijn console zit. Was het maar alvast maart...