7: Gruwelijkste game-scenes

Kevin (KoosyNL)

Gruwelijk

In de serie De zeven... kiezen zeven FOK!games-redacteuren de game die volgens hen het best bij het onderwerp van deze week past. De afgelopen jaren hebben we verschrikkelijke dingen in games gezien. Bloed, dood en verderf! Games zitten er vol mee. De zeven redacteuren zijn op zoek gegaan naar de gruwelijkste scenes in games. Pheno, WesleyB, RubberDuck94, Kn0x, KoosyNL, D-Vide en Notorious_Roy maakten hun keuzes en lichten deze hieronder toe.

Let op! Deze special bevat beelden van gruwelijke scenes en deze scenes kunnen spoilers bevatten!

OrganicLifeform

Game: Mortal Kombat
Platform
: PlayStation 3, Xbox 360
Verschenen in: 2011
Redacteur: Pheno

Netherrealms, de bedenkers van Mortal Kombat zijn zieke geesten. Vroeger was een onthoofding genoeg om te shockeren, maar met de nieuwste Mortal Kombat moest het allemaal nog een trapje hoger. Weet ik dat dat trapje niet een tree is, maar een geheel trappenhuis...

De gruwelijkste scène waarbij je al "auw" denkt omdat je ziet wat er gaat gebeuren is toch wel de fatality van Kung Lao. Nadat je de tegenstander al volledig aan gort hebt getrapt kun je kiezen: ga je het slachtoffer a la Oddjob in James Bond onthoofden en als bonus nog door midden snijden, of ga je als een echte vakman aan de gang.

En natuurlijk kies je eens voor die tweede optie. Opeens pakt Kung Lao zijn hoed, gooit hem al snel draaiend in de grond en pakt de benen van het liggende slachtoffer. Oh nee, dit gaat ie niet doen. Jawel hoor, als een echte klusser snijdt hij de ongelukkige nog levend doormidden. Bij de meeste fatalities barst ik in een lachen uit, maar bij deze had ik toch een overduidelijke "ieuw".

 

OrganicLifeform

Game: Splatterhouse
Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Verschenen in: 2010
Redacteur: WesleyB

De revival van Splatterhouse ging de boeken in als één van de meest vieze games van 2010. Hoofdpersonage Rick, vergezeld door zijn aldoor pratende Terror Mask, weet wel raad met de hordes aan (vaak dezelfde) vijanden. Op het speelveld heeft Rick keuze uit genoeg aanvallen: kapot stampen, door midden snijden, tegen de muur smijten of keihard beuken, niets is te veel. Waar de game echter in uitblikt, is de manier waarop de Splatter Kills in beeld worden gebracht.

Een Splatter Kill is een speciale move per type vijand die een kort quick time event oproept, waarmee je een gemuteerd monster gruwelijk uit zijn lijden verlost. Door hem nog eens extra te laten lijden. Eén van de meest gruwelijke is de move voor de Abhore. Wat voor experiment deze dude heeft overleefd is niet duidelijk, maar zijn rechterarm is gigantisch. Hij is vaak te sterk voor Rick, maar door zijn omvang ook te traag. Je moet dus slim zijn en hem van achteren kapot slaan en altijd in beweging blijven. Wanneer hij versuft raakt, is het tijd om toe te slaan.

Rick pakt het beest bij zijn schouders beet en zet hem op de ideale pakslaaghoogte. Vervolgens ramt hij in op het sompige hoofd en trekt hij hem eruit en duwt-ie hem er weer terug in. Dat proces herhaalt hij voor het gemak nog even. Daarna springt Rick op Abhores schouders en trekt hij net zolang aan zijn kop totdat hij eraf popt. Het bloed spat alle kanten op en Abhore gaat neer. Rick overwint. Voor jullie gemak plaatsen we een video met alle Splatter Kills hieronder.

Koei

Game: Heavy Rain
Platform
: PlayStation 3
Verschenen in: 2010
Redacteur:
RubberDuck94

Gruwelijke scenes waarin het bloed over het beeld spat zodat je nog snel op de buk-toets kan drukken om het overvliegende oog te ontwijken dat jouw kant op kwam heb ik wel gezien. Deze zijn gruwelijk, maar ik moest mijn best doen om niet in lachen uit te barsten.

Heavy Rain deed dat echter niet. Dat dwong mij tot het uiterste puntje van mijn stoel. In die scene kreeg Ethan de opdracht om binnen 5 minuten het topje van een van zijn vingers af te hakken. Nadat ik dit te horen kreeg ging ik snel op zoek door de kamer van het verlaten warenhuis waarin ik mij bevond. Ik liep de badkamer in en vond in het medicijnenkastje wat ontsmettingsmiddel. Dan blijft het in ieder geval schoon, dacht ik bij mezelf. De klok sloeg vier en een halve minuut en uit de muur van de keuken trok ik een slagersmes, die zijn scherp en zouden het met één slag kunnen doen. Nog vier minuten over. Ik doorzocht de kamer nog voor iets anders, je weet namelijk maar nooit wat je mogelijk vindt. Een flesje drank, om moed in te drinken, en een wastafel, waar ik snel een plens water in mijn gezicht gooide. In de grote kamer vond ik nog een klein houtje, dit paste goed in mijn mond om op te bijten tegen de pijn. Na deze voorwerpen op het tafeltje gegooid te hebben ging ik zelf zitten, bibberend van angst. Snel ontsmette ik mijn vinger, gevolgd door een goede slok whisky, deed het houtje in mijn mond en pakte het mes. Met een brok in mijn keel stak ik mijn vinger uit en TJAK!

Thuis drukte ik de start-knop in en rende naar de wastafel. Met mijn hoofd bleef ik de komende drie tot vijf minuten erboven hangen voordat ik mij weer wende richting mijn spel. Zo intens was die scene.

kn0x

Game: Modern Warfare 2
Platform
: pc, PlayStation 3, Xbox 360
Verschenen in: 2009
Redacteur: Kn0x

Heel de wereld stond op zijn kop in 2010 toen er meer informatie bekend werd over Modern Warfare 2. De game zelf was niks mis mee op één scene na. No Russian. In deze scene liep je undercover mee met een Russisch genootschap. Deze groep besloot om een vliegveld op te lopen en daar alles en iedereen uit te moorden. Mannen, vrouwen, kinderen, alles wat op hun pad kwam werd neergemaaid.

'Onschuldige burgers vermoorden?! Gossie, dat kan echt niet!', aldus de halve wereld. De game werd verbannen, uitgekotst door anti-game-fanaten. De game mocht niet verkocht worden in enkele landen. Het ging zelfs zo ver dat Infinity Ward een waarschuwing vooraf aan de game heeft moeten plaatsen. Hierin werd verteld dat er een 'heftige scene' in zat en dat de mogelijkheid bestond om dit onderdeel over te slaan.

Gelukkig hoefde je de scene niet over te slaan en zodoende ging ondergetekende met volle moed de scene in en schoot op alles wat los en vast zat. Het gevoel achteraf was dubbel. Ja, de scene is heftig, maar niet van die mate dat ik met een brok in mijn keel achterbleef. En dat was toch wel jammer.

kn0x

Game: God of War 3
Platform
: PlayStation 3
Verschenen in: 2010
Redacteur: KoosyNL

Als er één serie bekend staat om zijn gruwelijke scenes, dan is het de God of War-serie. Dachten we dat de eerste twee delen in de serie het al bont maakten, het derde deel dat in 2009 op de PlayStation 3 verscheen, toonde al het gruwelijke geweld in prachtig HD. Vooral de details van de gruwelijke scenes zijn briljant in beeld gebracht en zette een nieuwe standaard voor gore in games.

God of War 3 heeft een hoop gruwelijke scenes. De finishing moves bij het afmaken van gewone vijanden gaat gepaard met veel bloed en rondvliegende ledematen. Voor de grote vijanden hebben de makers dan ook echt alles uit de kast getrokken om er een gruwelijk spektakel van te maken.

Of het nou Hermes, waar Kratos de benen van af hakt, Posseidon, waarbij we in first-person perspectief kunnen zien hoe Kratos zijn ogen uitsteekt, Hercules, wiens gezicht tot pulp wordt geslagen, of Cronos, de Titan die groter is dan het Empire State building waar hij een spies door zijn kaak steekt, is, elke scene is nog gruwelijker dan de andere. Toch staat er één ver boven de rest. Helios, de god van de zon, wordt door Kratos eigenhandig onthoofd, en dat alles is met veel detail in beeld gebracht. Je kunt zien hoe de spieren en de huid in de nek langzaam afscheuren totdat de hoofd van zijn romp is gescheiden. Van alle gruwelijke scenes in games is dit toch duidelijk de ergste!

 

Roy

Game: Resident Evil 4
Platform
: Gamecube, PlayStation 2, pc, Nintendo Wii
Verschenen in: 2005
Redacteur:
Notorious_Roy

Ik speel eigenlijk helemaal niet zo vaak gewelddadige games, maar Resident Evil 4 is één van die uitzonderingen. In de game kun je op talloze manieren doodgaan, check maar even onderstaande video, maar de meest gruwelijke vond ik toch wel de Wolverine-actie waarbij mijn hoofd doorspiest werd... (vanaf 3:05 min).

Je bent in een kelder bezig om een grote, sterke vijand te verslaan maar fysiek leg je het zwaar tegen hem af. In een zenuwslopend gevecht waarbij het zweet in je bilspleet staat doe je je uiterste best om maar niet te sterven. Als het moment dan komt waarbij je drie messen in je hoofd ziet verdwijnen, en je daaraan opgetild wordt, ging er even een rilling door mijn lijf. Nee, doe me dan maar een onthoofding door kettingzaag!

D-Vide

Game: Prey
Platform
: Xbox 360 en pc
Verschenen in: 2006
Redacteur:
D-Vide

De game Prey begint op een rustige dag waar jij, Tommy, een cherokee uit een reservaat in Oklahoma, een bezoekje brengt aan de bar van je vriendin. Tijdens dit bezoekje verschijnt er een groot groen licht en word je opgetild en meegenomen in een ruimteschip. Hierbij vliegen je opa en je vriendin Jen langs je heen om ergens in het schip te landen. Zodra je jezelf los weet te krijgen, ga je guns blazin' op zoek naar je vriendin voordat er op haar geëxperimenteerd wordt.

De gruwelijke scène volgt zodra je jouw vriendin hebt gevonden in een soort buitenaardse machine. Ze ziet er achter het glas nog wel goed uit. Zodra je de machine probeert open te krijgen geeft de realiteit je een klap in het gezicht. Je vriendin is voor het grootste gedeelte samengesmolten met een alien op vier poten. Ze kan haar lichaam niet onder bedwang houden en valt je aan. Het hierop volgende gevecht geeft je een vervelend onderbuik gevoel. Terwijl je het beest aanvalt dat voor een deel uit je vriendin bestaat, hoor je haar gejammer dat door merg en been gaat. Als het monster verslagen is, vraagt ze of je haar uit haar lijden wil verlossen. Een brok in de keel en een schot later weet jij je levensdoel voor deze game: wraak.