7: meest memorabele FOK!games-momenten

Roy

7

Vandaag bestaat FOK!games precies zeven jaar, een mooi moment om te kijken naar de zeven meest memorabele momenten uit de geschiedenis van FOK!games. De momenten staan in willekeurige volgorde.

De Piemelbanner
Waar MrSubtle nog een beschaafde hoofdredacteur was met manieren, was zijn opvolger Fliepke een beetje een kwajongen. In de zomer liet hij een space invader en triforce-logo op zijn lichaam branden door de zon en wat afplaktape, bijgestaan door wat olijfolie om het proces wat te versnellen om vervolgens trots het resultaat in een nieuwspost te tonen. Ook een foto van Fliepke in een erg onflatteuze nachtjapon is op FOK!games verschenen. Naast deze vreemde actie moest Fliepke als hoofdredacteur natuurlijk ook FOK!games promoten en dit deed hij op een nogal uitgesproken manier. Allereerst was er de brainfart van MrSubtle "FOK!games, alleen neuken is leuker" welke Fliepke gelijk omarmde als nieuwe slogan die een tijd lang de titelbalk van deze website heeft mogen sieren. Een slogan alleen is niet genoeg en dus moest er een nieuwe banner voor de site komen.

Fliepke heeft vele penisplaatjes bekeken, totdat hij uiteindelijk een geschikte piemel had gevonden. Hier werd door pkwarts een stuk uitgeknipt en vervolgens een soort stempel met de slogan opgeprikt en voila, games was een banner en flink wat ophef rijker! De piemelbanner heeft uiteindelijk slechts een paar dagen meegedraaid in de bannerroulatie op FOK! maar heeft in die tijd wel voor flink wat commentaar gezorgd. De penis op de banner is overigens van een FOK!ker die deze afbeelding met plezier beschikbaar stelde, maar wie het was is nooit bekendgemaakt.

Piemel

HYPE-magazine
Een vijfde verjaardag is iets speciaals, een eerste lustrum, em dus werd besloten om iets te doen wat een aantal mensen al een tijd lang wilde: een eigen magazine uitbrengen! Morthill heeft het project gestart en vervolgens hebben de meeste crewleden hun bijdrages geleverd. Hierna hebben Misan en Fipo alles gecheckt en er een mooie layout bij gemaakt.

Het was enorm veel werk, maar het resultaat was wel een magazine waar iedereen trots op was! Er waren previews, reviews en prijsvragen. Het blad is vervolgens verspreid onder geïnteresseerde FOK!kers die het blad online konden bestellen en het is uitgedeeld op de FirstLook-beurs. En nee, het heet geen HYPE, maar HYPE, want hypen was juist iets wat niet de bedoeling was!

Singstar Turkish Party
Een review van een Singstar-game zorgt altijd voor een hoop plezier, gelach en hilarische momenten. Eén van de meest bijzondere edities van Singstar was ongetwijfeld Türkish Party, waarin enkel Turkstalige liedjes zaten. Ondanks dat niemand in onze crew Turks las, sprak of zong hebben we ons er toch aan gewaagd en dat leidde tot een review die speciaal voor deze gelegenheid helemaal vertaald werd: Singstar Turkish Party

E3 car-crash
Afgelopen zomer is FOK!games aanwezig geweest op de E3, maar dit was niet de eerste keer. In 2006 zijn we ook al eens geweest met de toenmalige redacteuren MrSubtle, Steeven, Strolie, Fliepke, MrBelvedere, Vagere_Hein en Lexie. Om makkelijk tussen hotel en beurs te reizen was het plan om auto's te huren. In Amerika zijn de auto's echter wat groter dan we in Nederland gewend zijn en dat liep niet helemaal goed af.

Op een gegeven moment was MrBelvedere lekker aan het cruisen toen hij rechtsaf wilde slaan. De bestuurder die op de baan rechts van hem reed was het daar niet mee eens en deze reed daarom gewoon door. Het gevolg was een flinke deuk, redelijk wat gedoe met verzekeringen en een sterk verhaal.

Boem is ho!

De Sims 3-preview
Op 1 september 2004 ging FOK!games voor het grote publiek live. Eén van de grootste releases in die tijd was De Sims 2. Danny besloot zijn grote glazen bol erbij te pakken en een fictieve previewspecial te schrijven over De Sims 3, waar nog helemaal niets van bekend was, laat staan dat de game al aangekondigd was. Doordat we de allereerste waren met een preview, ook al was het geen echte preview, werd het artikel enorm populair. Om de zoveel maanden zag je het opeens weer opduiken vanwege een nieuwe reactie, en het artikel staat ruimschoots bovenaan in de meest gelezen artikelen-lijst. Ondertussen is het artikel al bijna 350.000 keer opgevraagd, waaronder regelmatig door buitenlanders die dachten met een echte preview te maken te hebben. Sinds er echte previews en reviews van De Sims 3 in omloop zijn, is het artikel overigens logischer wijs veel minder populair geworden. Je kunt de special hier lezen.

Sims

Spanky wants to break free
Na de positieve reacties op SingStar Turkish Party werd besloten om vaker iets dergelijks te doen. Toen SingStar Queen werd aangekondigd kreeg koei SpankmasterC, binnen de crew beter bekend als Spanky, zover om als Freddie Mercury verkleed te gaan voor de review. Toen eenmaal de reviewkit van de draadloze SingStar-microfoons binnenkwam was de blijdschap die toen ontstond niet onder woorden te brengen. Spanky zou dus in de huid gaan kruipen van Freddie.

Op een vrije maandag werd er afgesproken bij het huis van Spanky's moeder, want haar woonkamer zou groot genoeg zijn om goed in te kunnen filmen. Spanky hees zich in een panty, rokje en zelfs een bh en een strak shirtje om vervolgens al zingend de kamer te stofzuigen, net als in de clip. De opnames zijn een keer of vier over gedaan omdat de timing niet goed was, en er zijn extra charmante shots opgenomen van Spanky die zijn pantykousjes ophijst. Het eindresultaat zorgde ervoor dat het zeker de moeite waard was! Maar eigenlijk was enkel de blik van Gamer_V, die later kwam, toen Spanky de deur open deed in zijn Freddie-outfit ook al genoeg!

De kerstprijsvraag

De grote kerstprijsvraag was in eerste instantie bedoeld als prijsvraag om de nieuwsstille tijd tussen kerst en nieuwjaar op te vullen. Veel nieuws verschijnt er in die periode nooit en dus werd een prijsvraag met punten bedacht. Antwoorden konden naar een speciaal e-mailadres gestuurd worden, waar alle mailtjes handmatig werden doorgelezen en gecontroleerd om vervolgens in een tabel de punten per persoon bij te houden. Dit gedeelte gaat gelukkig tegenwoordig grotendeels automatisch, maar is nog steeds een hels karwei, dus respect voor de twee mannen die dit ooit samen hebben opgezet.

Omdat het leuker is om iets te winnen dat je ook daadwerkelijk wilt winnen, werd kort van tevoren de welbekende veiling bedacht. De toenmalige hoofdredacteur MrSubtle knutselde zelf een veilingtooltje waarmee iedereen zijn gewonnen punten in kon zetten voor prijzen naar keuze. De prijzen bestonden uit alle games en het bijbehorende promotiemateriaal die nog op de stapel 'FOK!' lagen bij MrSubtle, die toentertijd voor postkantoor speelde. Daarnaast kregen we nog een boel extra spullen van verschillende uitgevers, waardoor we uiteindelijk veel meer prijzen hadden dan winnaars, en er was een nieuwe traditie geboren.