CampZone 2011

Mday

Na een jaar hard werken verlangt iedereen vanzelfsprekend naar de zomervakantie. Lekker naar een ver land, op zoek naar de zon en de rust. Niet de CampZoners. Die kijken al maanden uit naar het evenement van anderhalve week, wat nota bene in ons land ligt, waar weinig tot geen zon komt en waar al helemaal geen rust te vinden is. Maar dat zoeken ze dan ook niet: CampZone is een gamevakantie.

CZCZ

CampZone kan jaarlijks rekenen op meer dan duizend bezoekers die met hun tent, caravan of vouwwagen op het veld in Oirschot de boel onveilig komen maken. Waar de camping in Spanje amper internet heeft, is CampZone juist volledig voorzien van zowel een supersnel wireless, als een bedraad netwerk. Want zonder computer, console of laptop om daar gebruik van te maken ben je op CampZone maar een buitenstaander.

CZCZ

Het geheel wordt draaiende gehouden door de hulp van sponsors zoals Ziggo, Parrot en Gigabyte, en natuurlijk de vrijwilligers. Het evenement is volledig non-profit en daardoor kan de organisatie extra moeite doen om een geweldig evenement mogelijk te maken in plaats van geld verdienen. Het gigantisch aantal vrijwilligers draagt daar aan bij: beveiliging, parkeerhulp, eerstehulp, field admins en nog veel meer mensen zijn allemaal even enthousiast en bevlogen bezig.

CZCZ

Het veld is opgedeeld in verschillende zones waar tenten klaarstaan voor bezoekers die deze afgehuurd hebben. Het is dan ook het leukste om met een flinke groep vrienden op bezoek te komen, zodat de computers in de grote legertent opgesteld kunnen worden en de zelf meegebrachte tentjes eromheen geplaatst kunnen worden om te slapen. Een outdoor LAN-party zoals dat alleen op CampZone kan.

CZCZ

Campings zijn altijd gezellig samen, tot op zekere hoogte. In Oirschot is het nog gezelliger, want mensen komen van heinde en verre omdat ze een hobby delen: gaming. De saamhorigheid is daarom veel hoger dan op elke andere camping. De campinggasten delen software, (sterke) verhalen, eten, en vooral drank zonder dat ze elkaar zelfs kennen. Vooral ‘s avonds, tijdens één van de vele georganiseerde feestjes, wordt de meest fantasierijke alcohol gedeeld, al dan niet aangelengd met energiedrank. De sfeer is open, vriendelijk en gastvrij, en het is te begrijpen dat de bezoekers er elk jaar naar uitkijken.

CZCZ

Er worden natuurlijk regelmatig andere events op poten gezet. Denk aan zeepvoetbal, bierkratstapelen, clubavonden, kampvuur en Parrot AR Drone-uitdagingen. Daarnaast kun je meedoen aan game-competities met Team Fortress 2, Modern Warfare, Trackmania en andere games om in teamverband of solo tegen elkaar te spelen. Tenslotte kun je ook uitwijken naar de main tent om daar een potje tafelvoetbal te spelen, of op een bank neer te ploffen voor de vrij beschikbare consoles of computers.

CZ

Als je regelmatig met maten een Modern Warfare-marathon onderneemt, of gewoon houdt van een avondje bankzitten met vrienden en een PlayStation- of Xbox-controller in je handen, dan is CampZone wellicht leuk om een keer te proberen. Het is ook gewoon mogelijk om een weekend te komen, of een midweek, dus niets houdt je tegen om een vakantie van je hobby te maken. De vaste gasten kijken, nu het evenement van dit jaar alweer voorbij is, in ieder geval nu al uit naar CampZone 2012.