E3 2011: EA-persconferentie

Mday

Zoals de meesten thuis ongetwijfeld deden, keken ook wij elk jaar weer naar internet livestreams om de beste nieuwtjes en mooiste gameplay van de pre-E3-persconferenties in Los Angeles mee te pikken. Maar hoe is het nu om daadwerkelijk aanwezig te zijn? Eén ding maakt al vrolijk: je hebt hier in de kitscherige theaters van L.A. geen last van haperend beeld.

orpheum orpheum

De rijen zijn lang en de drukte is groot. Voor het Los Angeles Orpheum Theater staat een grote menigte in de rij voor het Electronic Arts Gamechangers 2011-event. Niet iedereen mocht direct naar binnen. Mensen met een geel polsbandje konden de gigantische rij voorbij wandelen, want pers krijgt voorrang. Het heeft iets VIP-achtigs, dat legaal voordringen. Journalisten van grote en kleine bedrijven en websites wandelen rustig naar de grote zaal van EA, en je vergeet door de drukte bijna om de hal van het 85-jarige Orpheum theater eens goed in je op te nemen. De ronde, kunstige vormen zijn fenomenaal, maar steken in stijl sterk af tegen het (relatief kleine) scherm met het logo van EA.

orpheum nfs: the run

Terwijl je een goodiebag (met een USB-stick vol met game-assets en een notitieblok) in je handen gedrukt krijgt, zoek je een plaatsje in de grote geronde zaal, waar een tijd terug nog de opnames van American Idol plaatsvonden. Opvallend is dat de Amerikaanse journalisten allemaal goed contact krijgen met het gratis draadloos internet wat speciaal voor het evenement is aangelegd. Maar wij worden sinds onze aankomst in L.A. vrijwel non-stop geconfronteerd met bokkende verbindingen. Zo erg zelfs, dat we vermoeden dat de Amerikaanse routers een afkeer hebben van Europese apparatuur. Hoe dan ook; geen tweet of bericht was mogelijk.

NFS: the run Fifa 12

Internet of niet, de show begon. John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, breekt het ijs. Na een korte intro laat hij de eerste game zien. Mass Effect 3 wordt ontvangen met een overweldigend applaus. Het kleine schermpje met het EA-logo verandert plots in een levensgroot beeld, bijgestaan door twee gigantische flatscreens. Grote hengelcamera's zoeven over de hoofden van het publiek en fototoestellen flitsen non-stop. Hi-tech, hi-definition en trillende bastonen: dit is hoe de E3 dus vóelt.

Fifa 12 madden

We hadden het ook al geconstateerd in de bioscopen van L.A: Het geluid is wel erg oorverdovend. Zo hard zelfs, dat sommige geluiden niet van de herrie te onderscheiden zijn. De beelden van Mass Effect 3 waren hoe dan ook fenomenaal op zo'n gigascherm. De andere games natuurlijk ook, bijgestaan door uitleg, gameplaysessies en slechte grappen van ontwikkelaars en showhosts. Bekijk hieronder de rest van de foto's van EA's persconferentie.

madden madden

alamur insomniac

huppeldepup overstrike

bf3 bf3

bf3 bf3