E3 2011: Zondag

koei

Na de, vanwege tijdsverschil, extra lange zaterdag werden we dankzij de jetlag op zondag toch alweer vroeg wakker. De eerste keer om drie uur al maar toen heb ik me nog maar even omgedraaid. Uiteindelijk hadden mijn kamergenoten er om vijf uur toch echt genoeg van en gingen de laptops aan, waarna ik het slapen ook maar opgegeven heb. Om zeven uur konden we ontbijten. Het ontbijt hier is redelijk simpel. Twee soorten cornflakes, een bak met mini-jammetjes en drie soorten brood om uit te kiezen. Verder melk, koffie, thee, jus d’orange en iets wat door moet gaan voor appelsap en zelfs nog een banaan! Na het ontbijt nog even nagezocht waar we maandag allemaal moeten zijn en daarna zijn we richting downtown LA vertrokken.

Downtown LA
Om downtown te komen hoeven we alleen maar Olympic Boulevard af te lopen. Dit lijkt misschien een kleine wandeling, maar straten zijn in LA belachelijk lang. Olympic Boulevard begint in Santa Monica en loopt dan via Beverly Hills en onder Hollywood langs naar downtown LA. Gelukkig zitten wij ergens bij het laatste stukje, dus het is een wandeling van een half uurtje. Onderweg kwamen we langs een grote bioscoop waar we kaartjes hebben gehaald voor de nieuwe X-Men-film. Naar de bioscoop gaan in de VS schijnt een belevenis te zijn en vanavond zou daar de perfecte avond voor zijn aangezien Nebo en ik morgen pas laat thuis zijn vanwege Sony en er op dinsdag en woensdag ook nog allerlei feestjes zijn (waarvoor nog wel kaartjes geregeld moeten worden overigens).

LA

We konden pas vanaf 13:00 uur bij de beurs terecht voor de pre-registratie, dus zijn we eerst een wandeling gaan maken rond downtown. We zijn Figueroastreet afgelopen. Los Angeles heeft slechts een tiental skyscrapers en die bevinden zich vrijwel allemaal aan deze straat. Bij de Walt Disney Concert Hall hebben we een stop gehouden bij de plaatselijke Subway voor een broodje en wat drinken. Ook hier kreeg je weer een beker en kon je vervolgens zelf je drinken gaan tappen. Een kleine frisdrank was hier ‘maar’ minimaal 0,4 liter. Mday en Nebo gingen voor koffie en kregen daar ook een mooie 0,4 liter beker die helemaal gevuld was :D Tijdens het eten hadden we mooi uitzicht op wat musjes die de naastgelegen fontein gebruikte om even lekker in te spetteren! Vervolgens zijn we via Broadwaystreet weer terug gelopen richting de beurs.

Broadwaystreet was vroeger het oude centrum. Het eerste deel van de straat bestaat uit een soort marktwinkels met allerlei erg goedkope kleding en dergelijke. Grand Central Market is zelfs een echte overdekte markt met allerlei buitenlandse eettentjes waar je kant en klaar eten of dingen als kruiden kon kopen. De rest van de straat bestaat uit vele oude theaters. Van die oude theaters die je in films vaak ziet, met letters aan de buitenkant op een uitstekende pui. We hebben hier onder andere het Orpheum-theater gespot, waar we morgen voor EA verwacht worden.

Bij de beurs
Bij de beurs aangekomen was het ondertussen net 13:00 uur geweest. Buiten was men nog druk bezig met het ophangen van allerlei soorten gigantische posters. En met gigantisch bedoel ik zo’n tien bij honderd meter groot. Vrijwel het hele beursgebouw werd volgehangen en ook binnen werden de laatste dingen aangekleed en voorbereid. Pheno heeft zich bij Microsoft geregistreerd en daarna hebben we allemaal ons mooie gele EA-armbandje opgehaald. wc-eend en Mday hebben vervolgens zichzelf toch nog bij Ubisoft naar binnen weten te praten. Voor Nebo en mij was dat niet nodig want anders halen we de persconferentie van Sony niet helemaal en Sony is veel toffer dan Ubisoft natuurlijk! Daarna in de Petree Hall de badges opgehaald. Hierbij werden we voor het eerst uitgelachen door een balievrouwtje vanwege onze ‘bedrijfsnaam’. Op de een of andere manier lezen ze FOK als fuck. Gezien eerdere ervaringen in Duitsland zal dit nog wel een heel aantal keer gaan gebeuren. Internationaal gezien is FOK! ook gewoon geen tactische naam voor een site.

Skyrim

Hollywood
Na nog even relaxen op de zeer fijne banken in de persruimte besloten we om nog even bij de metrohalte te gaan kijken. Vanaf hier zijn we uiteindelijk naar Hollywood vertrokken, om precies te zijn naar Hollywood Vine. Hollywood Boulevard is de straat waar ook de Walk of Fame overheen loopt. We zijn begonnen met een klimtocht richting de Hollywood-letters. Helaas hadden we een nogal slechte kaart zonder details, dus we hadden geen idee waar we nou precies liepen en op een gegeven moment hadden we het wel gehad. Wel wat prima foto’s van de letters kunnen maken, maar Grifith Observatory hebben we niet gered.

Daarna terug naar Hollywood Boulevard om de echte toeristen uit te hangen. Hollywood Boulevard is dé toeristenstraat van Hollywood met vooral heel veel mannetjes die bustrips proberen te verkopen aan je, T-shirts die steeds goedkoper worden en allerlei mensen die op rare manieren een centje bij proberen te verdienen door bijvoorbeeld als zombie verkleed op staat te staan, of in een Toy Story-kostuum te klimmen. Het meest vreemde was nog wel een overduidelijke man in een vrouwenjurk die met een lage mannenstem liedjes aan het zingen was. Maar ook andere vreemde figuren kwamen we tegen, zoals een nep Michael Jackson bij de steen van hem en een Spider-Man met zo’n oud pak dat de achterkant er op veel plaatsen los bij hing. Na nog een toeristenfoto bij the Chinese Theater zijn we op zoek gegaan naar een eettentje omdat we op tijd weer bij de bios moesten zijn. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een ihop op Sunset Boulevard.

Hollywood

Restaurants hebben ze in LA amper, eigenlijk enkel fastfood-ketens en Subways. Overigens zijn de Starbucks hier nog wel het meeste aanwezig, die zitten echt vrijwel letterlijk op elke straathoek. We hebben bij de ihop prima gegeten! Wat T-bone steaks, kip met rozemarijn en citroen en iets met champignons en vooraf allemaal een Cesar Salad, inclusief wc-eend die een verrassingssalade bestelde maar ook gewoon een Cesar Salad kreeg :D Ook typisch Amerikaans was de refill. Tot nu toe kregen we een beker en moesten we die zelf ergens gaan vullen en bijvullen, maar nu werden we gewoon bediend en zodra wc-eend zijn glas leeg had, wat erg snel was, kregen we alweer nieuwe glazen voorgezet. Voor 2,60 dollar dus een hele liter frisdrank :’) Aangezien we al kaartjes voor de bios hadden, hebben we snel gegeten en zijn we daarna via de metro weer terug richting downtown LA gegaan, naar de bios. Hier kwamen we mooi op tijd aan voor de film!

Typisch Amerikaans?
Naar de bioscoop gaan in Amerika schijnt een hele belevenis te zijn, maar ik vond het eigenlijk niet zo speciaal, de film blijft de film en het is niet zo dat de zaal enorm mee leeft. Wel mooi is de leger-propaganda aan het begin van de film die totaal niet te vergelijken is met de Nederlandse reclame voor het leger. Sowieso zijn de reclames hier soms wel heel erg vreemd. Zoals een kalkoen die iemand aan het tatoeëren is, met vervolgens de opmerking dat ‘Turkeys are bad tattoo artists, but great burgers’. Of iemand die vraagt om een rol toiletpapier en deze vervolgens aangegooid krijgt waarbij zijn haar ermee af gescheerd wordt met de opmerking ‘too hard’. Een volgende rol krijgt hij naar zich toegegooid maar spat uit elkaar ‘too soft’. Vervolgens krijgt hij een toiletrol van het juiste merk die hij wel kan vangen en is het ‘perfect’. En ze hebben ook hele rare dingen waar ze reclame voor maken, zoals een croissantje met een hamburger erin. En in de categorie rare dingen vraag ik me ook nog steeds af waarom we een flesopener op de toiletdeur in de hotelkamer hebben, terwijl we weer geen slot op de deur hebben… En ik dacht dat bussen een bullbar voorop de bus hadden, wat me een beetje overbodig leek in het dichtbebouwde Los Angeles, maar toen zag ik een bus rijden met een fiets voorop, blijkt dus gewoon dat elke bus een fietsenhouder voorop heeft :D

Na al deze verbazingen en overpeinzingen zijn we richting bed gegaan. Pheno moet er namelijk morgenochtend alweer heel vroeg uit om op tijd bij Microsoft te zijn voor de persconferentie, en diezelfde persconferentie willen wij natuurlijk vanuit het hotel ook gaan bekijken, om vervolgens richting de persconferentie van EA te vertrekken! wc-eend en Mday gaan vervolgens door naar Ubisoft en ik ga samen met Nebo naar Sony in de hoop dat hij daar binnenkomt zonder dat hij op de lijst staat. We zien het wel, maar ik heb er in ieder geval zin in! Nu eerst nog even een laagje after sun op m'n arm smeren, want ik ben uiteraard enorm verbrand!