7: Pokémon die je moet kennen

koei

Met elke nieuwe Pokémon-game verschijnen er ook weer tig nieuwe Pokémon. In de eerste serie waren er 150 Pokémon om te verzamelen, en bij elke nieuwe game kwamen daar weer nieuwe Pokémon bij. De nieuwste Black en White-games brengen het totaal op bijna 650 verschillende zakmonstertjes. Met zo'n enorme lijst is het begrijpelijk dat je niet alle Pokémon meer kent dus daarom hebben we een selectie gemaakt van zeven Pokémon die het kennen waard zijn!

PiplupPiplup
Voor de pinguïn-liefhebbers zoals Pheno kan Piplup natuurlijk niet ontbreken. Het is één van de starterpokémon in Diamond, Pearl en Platinum. Piplup ziet er misschien alleen schattig uit, maar deze pinguïn is toch krachtig tegen vuur- en gras-Pokémon. Met zijn 'hydropump' en 'drillpeck' heeft hij deze type Pokémon snel bewusteloos. En laten we wel zijn, als hij uiteindelijk evolueert tot Empoleon, heb je een Pokémon met de beste verdediging. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Piplup voorkomt in Super Smash Bros Brawl. Daar spoelt hij iedereen van het platform met zijn 'surf'-kracht. En Piplup is natuurlijk ook enorm schattig!

AmpharosAmpharos
Je bent net een paar uurtjes onderweg in Pokémon Gold of Silver en je bent op zoek naar een waardevolle aanvulling voor je team. Je Cindaquil, Chikorita of Totodile kan wel een vriendje gebruiken. Plots stuit je op een pluizig schaapje dat, aldus je pokédex, een elektrisch type is. Die zoek je nog voor je team! Op level tien leert Mareep zijn eerste elektrische aanval en op level vijftien evolueert de Pokémon al in Flaaffy. Pas bij level dertig wordt het echt leuk wanneer Flaaffy evolueert in Ampharos, de uiteindelijke evolutie. Wanneer je een elektrische pokémon nodig had in Gold en Silver was Ampharos in de meeste gevallen de Pokémon die je zocht. Later toch maar dumpen voor een Lanturn? Een snelle blik op je Ampharos wekt voldoende emoties op om die optie per direct van tafel te vegen.

MagikarpMagikarp
Er zijn weinig duffere Pokémon dan de Magikarp. Overal in het spel kun je je hengel uitgooien en blijf je maar Magikarps vangen met tig verschillende levels. De kwaliteiten van de Magikarp zijn zeer beperkt. Het beest kan zeer goed gedijen in alle soorten water waaronder ook vies water, wat op zich best knap is, en kan verder goed springen. Deze springkwaliteiten kwamen vooral tot uiting in de Nintendo 64-game Pokémon Stadium waarin je in één van de mini-games binnen een bepaalde tijd zo vaak mogelijk tegen een bel aan moest springen met je Marikarp. Een heel simpel en redelijk doelloos spelletje, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik de Magikarp ben gaan waarderen! De Magikarp heeft mij daarnaast een wijze les geleerd: hoe nutteloos je ook bent, als je tegen een bel aan kunt springen kun je toch nog de hoofdrol spelen in een mini-game!

SnorlaxSnorlax
Wie kent Snorlax niet? De meest luie en dikke Pokémon uit het Pokémon-rijk. Snorlax kom je tegen op onfortuinlijke momenten. Je ziet een straatje en denkt 'Hey, daar moet ik vast doorheen.'. Maar neen, er ligt een Snorlax in de weg. Het hele pad is geblokkeerd door een slapende Snorlax. De enige manier om hem weg te krijgen is door hem wakker te maken, maar dat wil je niet. Trust me. Zodra de level 40 slaapkop wakker wordt, is hij razend. Voor zover zo'n groot slapend monster razend kan zijn. Wat opvalt is dat zijn luie karakter ook terug komt in zijn aanvallen. Hij gaapt een beetje waardoor jij moe wordt en in slaap valt, tussendoor gaat hij zelf even maffen. En snurken dat de beste man kan, oorverdovend. Snorlax verslaan kan pittig zijn, want bij elke Rest-move krijgt hij full health. Jouw aanvallen raken langzaam op terwijl Snorlax rustig een potje ligt te snurken. Maar als je hem eenmaal hebt verslagen, of beter nog gevangen, dan kan hij van grote waarde zijn door zijn kracht.

MeowthMeowth
Meowth is in de tekenfilms één van de aartsvijanden van Ash. In de games echter kan jij Meowth gewoon vangen in het wild. Zoals je verwacht van Meowth zal hij weinig spannende aanvallen kennen. Een scratch hier en een growl daar. Een bite en een fury swipe en de vijand is verslagen. Echter kent Meowth ook opvallendere aanvallen zoals Pay Day. Waarom zou Meowth in hemelsnaam met geld gaan gooien? Is Meowth niet verslaafd aan geld? Als je Meowth lang genoeg traint, zal hij spoedig evolueren naar een Persian. Een stuk minder interessant van Meowth. Meowth is overigens één van de weinige Pokémon die zowel met Pokémon kan spreken als met mensen. Alleen al dát maakt Meowth waardig genoeg voor de 7-special.

AbraAbra
Er is geen Pokémon die meer moeite heeft gekost dan de Abra. Abra is namelijk een Psychic-Pokémon die gevaar aanvoelt en het dan ook meteen doorhad als ik hem wilde gaan vangen. Tig keer is hij vlak voordat ik hem kon vangen gewoon weggeteleporteerd. Maar áls je hem dan uiteindelijk gevangen had dan had je wel je eigen mysterieuze Abra die veel handige speciale moves had. De Abra kon evolueren in de nog krachtigere Kadabra en als je zowel de Abra als de Kadabra in je bezit had dan voelde je je net een goochelaar! Uiteindelijk kan een Abra zelfs uitgroeien tot een Alakazam, een wezen met een IQ van boven de vijfduizend. Maarja, daar heb je helemaal niks aan als je hem niet eerst zelf weet te vangen...

ArceusArceus
Iedereen had het fout, God is niet Morgen Freeman, maar een wit Pokémon-paard. In het verleden zijn er legendarische Pokémon geweest die hele continenten, zeeën, tijd en ruimte konden creëren en/of manipuleren. Arceus heeft blijkbaar het universum en de wereld geschapen. Deze 'alpha' Pokémon is de sterkste, hij heeft de hoogste stats, kan elke move leren en in elke type element veranderen. De maker van de Pokéball was God echter te slim af, hij kan gewoon gevangen worden door een tienjarige knul...

Geen Pikachu? Nee, geen pikachu. Welke Pokémon is jouw favoriet?