Foto's: Nu of nooit - Voorronde 5

Thomas (Xilantof)

Nu of Nooit is dé Limburgse bandwedstrijd, waarbij de deelnemende bands strijden om de hoofdprijs: een plek op Pinkpop. Voor de 2011-editie schreven zich 85 bands in, waarvan er 25 geselecteerd zijn om in voorrondes te bewijzen dat zij op Pinkpop horen te staan. Pas na de laatste van 5 voorrondes wordt de selectie voor de finale bekendgemaakt.

FOK!fotografe Serena Cloodt was ook bij de 4e voorronde, en maakte de volgende reportage.

 

Bij de laatste voorronde van Nu of Nooit 2011 opent Der Dreckiger Dietrich de avond. Een band waarbij vermomming de hoogste toon voert. Electronische muziek ondersteunt door duitse teksten die jammer genoeg vrijwel alleen over seks en vrouwen gaat.

Daarna is het de beurt aan A Nameless Band Called Funk, een band die nog niet heel lang bestaat maar wel al PopSport finalist 2009/2010 zijn. De gasten uit Maastricht zetten een aardig optreden met hiphop-funk/rockmuziek neer. Iets wat door het publiek als goed word ontvangen. Er word zelfs nog een toegift gegeven. Gitarist Joshua is aan het eind van de avond dan ook de  muzikant van de avond.

Unchained Breathing is op zoek naar een nieuwe bassist, maar deze avond worden de honneurs waargenomen door niemand minder dan Circle of Silence bassist Ralf van Veen.

Stevige muziek die neergezet word ondersteund door behoorlijk afwisselende tempowisselingen.

Hiphop van Limburgse bodem staat op het podium, Batja! moet het hebben van de tektsen aangezien een DJ de muziek verzorgd tijdens zijn optreden. Helaas is dat niet genoeg om tot de finale door te dringen.

A Jupiter Hymn zet een act met muziek die gericht is op hardcore, waarbij het publiek weinig aansluiting vind. Desondanks is het een band die het nog wel eens ver zou kunnen schoppen.

Als laatste is Ten Page Pilot aan de beurt, zij zouden eigenlijk in Sevenum gespeeld hebben maar door ziekte is dit verschoven naar de laatste voorronde. Een ruige, aggressieve maar ook melodieuse act die neergezet word. De muziek staat als een muur die deze band neerzet.

Na afloop van deze voorronde werden de finalisten van de voorrondes bekend gemaakt:

SonA (voorronde 1, Fenix)
Madi (voorronde 2, Muziekgieterij)
Lesoir (voorronde 2, Muziekgieterij)
The Dying Hippo's (voorronde 4, Walhalla)
Two Days Left (voorronde 4, Walhalla)

Waarbij het opvallend is, dat SonA wederom in de finale terecht gekomen is, laten we hopen dat ze het dit jaar verder schoppen dan de 4e plaats van vorig jaar.