FOK!film Valentijnsspecial

René (MrManiak)

Valentijnsdag op FOK!

Het is vandaag Valentijnsdag! Het ideale moment om eens lekker met jouw vriend(in) wat leuks te gaan doen. Een hotel, een etentje of een avondje naar het theater is altijd leuk. Maar wat als je hier geen zin in hebt? Welke films kun je voor vandaag het beste met jouw geliefde gaan kijken? FOK!film heeft speciaal voor die mensen een selectie gemaakt van de beste Valentijnsdagfilms!

5. No Strings Attached

Voor als je niet van Valentijnsdag houdt en je het niet wilt vieren, neem je vriend(in) dan wel mee naar de bioscoop aankomende donderdag. Vanaf dan kun je naar de romantische No Strings Attached. Emma Franklin (Natalie Portman) en Adam Kurtzman (Ashton Kutcher) kennen elkaar van kamp. Jaren later komen ze elkaar weer tegen en ontstaat er een klik. Ze belanden met elkaar in bed en ze denken dat dit geen invloed zal hebben op hun vriendschappelijke relatie. Ze besluiten om een seksuele relatie aan te gaan. Emma en Adam willen geen ruzie, geen jaloezie en willen alleen profiteren van de lusten van een relatie: de seks. Kunnen zij alle twee de verleiding van de liefde weerstaan of is het toch mogelijk om zonder liefde een seksrelatie voort te zetten?

4. Love Actually

Het is bijna Kerst in Londen. Voor iedereen is het een hectische periode zowel qua werk als in de liefde. Zo is David de nieuwe premier van Groot-Brittannië. Op het moment dat hij zijn kantoor annex huis betreedt, heeft hij meteen een klik met secetaresse Natalie. De zus van David, Karen, heeft meer geluk in de liefde en is getrouwd met tijdschrifteigenaar Harry. Harry zijn secetaresse Mia probeert hem op een niet al te genuanceerde manier te verleiden, tot ergernis van Karen.

Dit zijn maar enkele banden die de personages in de film met elkaar hebben. Ieder personage in de film is wel op een bepaalde manier met elkaar verbonden, waardoor je maar een conclusie zou kunnen trekken. Als je goed kijkt, is liefde eigenlijk overal.

3. Valentine

Rozen en de harten op de zoete liefdeskaarten zijn rood, maar bloed ook. Niet iedere film hoeft bol te staan van liefde. Valentine is een slasher die plaatsvindt op Valentijnsdag. We gaan terug naar het Valentijnsgala van 1988. Jeremy Melton wordt door vier meisjes afgewezen om naar het eindbal te gaan. Een vijfde meisje zegt echter wel ja, waardoor beiden vrolijk naar het feest gaan. Maar als een groep pestkoppen de twee zoenend onder een tribune ziet staan, roept het meisje dat Melton haar aanvalt. Ze rammen Melton volledig in elkaar en trekken de kleding van zijn lijf. Flash forward naar 2001. De vijf meiden hebben een succesvol leven en genieten waar het maar kan. Een van de meiden heeft enkele dagen voor Valentijnsdag een date die ze met de dood moet bekopen. De moordenaar met een Cupido-masker heeft het ook gemunt op de vier andere meiden, die allemaal een morbide valentijnskaart hebben gehad. Is Melton terug om wraak te nemen om het gala van '88? Valentine staat garant voor een avondje zweten... voor de televisie dan.

2. Alles is Liefde

Nederland kan wel films maken, het is alleen uniek als zoiets ook goed gebeurt. Op nummer twee staat Alles is Liefde. Het lijkt veel op de eerdergenoemde Love Actually, maar dan in een oerhollands jasje.

Alles is Liefde is een romantische komedie, welke gaat over zes koppels die merken dat de filmtitel klopt als een bus. Toch is liefde net als Sinterklaas: Je moet erin geloven, anders wordt het niets. We volgen zes koppels die allemaal hun eigen ervaringen hebben met de liefde. Klaasje komt uit een scheiding van Dennis, die haar bedrogen heeft door met een schooljuf stout te doen. Uit wraak gaat Klaasje aan de haal met een veel jongere vent, tot groot ongenoegen van Dennis. Dit is een van de uitdagende en speelse verhalen, onder regie van Joran Lürsen. Er is in de film voor ieder wat films. Met een sterrencast van Michiel Romeyn, Thomas Acda, Carice van Houten, Wendy van Dijk, Chantal Janzen en een lading aan bekende cameo's kan de avond voor jou en je vriend(in) niet meer stuk.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Wat is er mooier dan een film kijken op Valentijnsdag waar de romantiek start op deze dag? Eternal Sunshine of the Spotless Mind geet over Joel Barish (Jim Carrey). Impulsief besluit hij niet naar werk te gaan, maar naar Montauk, een plaats in de meest oostelijke uithoek van New York. Na een dag op het koude strand doorgebracht te hebben, ontmoet hij Clemetine Kruczynski (Kate Winslet) bij het station van de plaats. De twee vallen als een blok voor elkaar, maar we weten niet dat ze elkaar vroeger al eens eerder hebben ontmoet. Clementine heeft Joel volledig uit haar gedachten geveegd door middel van een psychologisch experiment, nadat hun eerdere relatie stopte. Joel heeft hetzelfde gedaan, maar hij zit nog in het proces van vergeten. Tijdens dit proces komen we erachter dat Joel Clementine helemaal niet wil vergeten, omdat hij juist zielsveel van haar houdt. Ga mee in de geweldige gedachtegang van Joel, waar het grootste deel van de film zich afspeelt.