Ladbrokes World Championship Darts [2/2]

JJdJ1984

Dit weekend start in London alweer de vijftiende editie van het Ladbrokes PDC World Championship. De afgelopen jaren was Phil Taylor in dit toernooi heer en meester. Gisteren las je een terugblik op de afgelopen edities, vandaag maken we kennis met de grootste kanshebbers en doen wij een voorspelling voor de eindoverwinning.

Natuurlijk is Phil Taylor de grootste kanshebber. De in Stoke-on-Trent geboren Engelsman is nagenoeg onverslaanbaar. Toch is dat dit seizoen en met name de afgelopen maanden anders. Afgelopen maanden verloor de Brit voor zijn doen erg veel. 'The Power' moest het tijdens de World Grand Prix in de halve finale opnemen tegen Adrian Lewis. Lewis wist eigenlijk zeer verrassend de nummer één van de wereld te verslaan. Of Taylor zo geschokt was door het verlies in deze partij is ons niet bekend maar wat we wel weten is dat hij in dezelfde week nog driemaal niet tot winst wist te komen. Ook afgelopen maand verloor Taylor een televisietoernooi. Al in de groepsfase verloor de Brit van Ted Hankey. 'The Count' was met 5-4 te sterk. Vijf dagen erna is het toernooi helemaal over als 'The Power' in de kwartfinale met 16-14 van Steve Beaton verliest.

Zo lijkt het het er natuurlijk op dat de Brit niets meer heeft gewonnen dit jaar maar dat is natuurlijk ook niet helemaal waar. Begin kanuari was hij de sterkste in de finale van de Ladbrokes World Championship. OokPhil Taylor is zoals elk jaar dus weer huizenhoog favoriet. Toch is het nog maar de vraag of hij uiteindelijk de titel binnensleept., Taylor zal het namelijk wat later in het toernooi niet makkelijk krijgen won hij de World Matchplay.

De grootste uitdagingen voor Phil Taylor liggen volgens ons in James Wade en Simon Whitlock. De 27-jarige Engelsman Wade s de afgelopen jaren opgeklommen tot de tweede plaats op de wereldranglijst. Dit jaar won hij alleen de World Grand Prix maar in 2009 was hij de sterkste in de Premier League en verloor hij in de halve finale van het Ladbrokes World Championship. Wade heeft naast deze overwinningen ook nog een aantal noemenswaardige prestaties afgeleverd. Zo was hij in 2006 de beste 'jonge' speler op de PDC-tour. In 2007 was hij de beste speler op de tour en hij wist in 2006 driemaal een ninedarter in een kalenderjaar te gooien.

Simon Whitlock was afgelopen editie de tegenstander van Phil Taylor in de finale van het onofficiële WK. Hij wist verder tweemaal de halve finale te houden van de Premier League en van de World Matchplay. Verder wist de Australiër 6 PRO Tour titels in 2010 op zijn erelijst te schrijven. Samen met James Wade lijkt hij de belangrijkste kandidaat om Phil Taylor van zijn titel af te houden.

Hebben we dan geen Nederlandse kanshebbers in 'Ally Pally'? Nee, ik denk dat we eerlijk moeten zijn en dat geen enkele Nederlandse darter dit seizoen het niveau heeft waarmee ze op individueel vlak de wereldtitel kunnen pakken. Misschien maakt Co Stompé nog wel het meeste kans. De Amsterdammer lijkt dit seizoen in een prima vorm te steken en weet ondertussen ook wat vaker wedstrijden op grote podia te winnen. Afgelopen maand was hij samen met Raymond van Barneveld het sterkste duo ter wereld maar daar valt alles dit seizoen wel mee te zeggen. Hij wist in London ook nog niet verder te komen dan de kwartfinale.

Raymond van Barneveld zien wij niet heel ver komen. De Hagenaar is dit seizoen niet in zijn beste vorm en echte grote prestaties had hij dit seizoen niet. Van Barneveld was wel op andere fronten in het nieuws; zo was er de scheiding met zijn vrouw Sylvia en maakte Barney bekend de afgelopen jaren last te hebben gehad van wat duistere figuren die hem chanteerden.Van Barneveld lijkt na de overwinning vorige maand met Stompé op de weg terug maar wij hebben het idee dat een titel op het officieuze WK nog een stap te ver is.

FOK!sport voorspelling;

**** Taylor
*** Wade, Part
** Lewis, Anderson, Whitlock,  King
* v. Barneveld, Stompé, Webster