De Lowlands-tip 5 van stbabylon

Marc (MPG)

Nog negen dagen en het Lowlands Ffestival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van user stbabylon.

1. Mumford & Sons (zaterdag / 16.20 / Alpha)
Vorig jaar al doorgebroken in Nederland dankzij Eric Corton. Een band die vol emotie semi-akoestische folk speelt. Laat je meevoeren door de muziek en de breekbare stem van de zanger.



2. Holy Fuck (zaterdag / 22.00 / X-Ray)
Elektronische muziek, maar dan wel live. Niet van tevoren samples op de computer aanmaken en in de goede volgorde afspelen, nee, gewoon on stage. Met de meest vreemde 'instrumenten'. Deze Canadeze band stond vorig jaar in de kleinste tent, en krijgt dit jaar een upgrade.



3. Daily Bread (zaterdag / 12.30 / Charlie)
Helemaal uit de Noordoostpolder, dus dit jonge trio moet voor Lowlands een wereldreis maken. Ze maken naar eigen zeggen Sexy Garage Dance. Een menging van gitaar, drum en elektronica. Ze staan met z'n drieën vooraan het podium zodat ze veel publiekcontact hebben. Lekkere uptempo muziek!



4. Triggerfinger (vrijdag / 13.30 / Alpha)
Vuige, ruige, smerige ROCK (met hoofdletters) gemaakt door een groepje Zuiderburen. Bij Triggerfinger krijg je het idee alsof er een grote stoomtrein vanaf het podium komt denderen. Niet zeuren, niet moeilijk doen, gewoon spelen. En hard.



5. Pendulum (zondag / 16.25 / Alpha)
Geen onbekende op festivals. Live DnB zoals het hoort. Geen compromissen, alleen maar sneller en harder. Weet elke tent compleet op z'n kop te zetten. Heb je zin om je in een golvende menigte te begeven, ga dan zeker naar Lowlands en duik in de tent waar Pendulum speelt.