[Fotoreportage] Pinksterraces 2010 Tweede Pinksterdag

Jorn (existenz)

Afgelopen pinksterweekeinde vonden de traditionele Pinksterraces op het circuit van Zandvoort weer plaats. Eén van de FOK!Sport-redacteuren zat de maandag in de duinen om te geniet van dit spektakel. Naast het Dutch Power Pack, bestaande uit de Formule Ford, Renault Clio Cup, Formido Swift Cup, HTC Dutch GT4 en de Toerwagen Diesel Cup, lieten ook een aantal andere klasses hun kunsten zien, waaronder de Viscons Legends Cup en de NL Drift series.

Alle klasses kwamen voorbij op een zeer zonnige tweede Pinksterdag en er waren dan ook veel bezoekers bij de races.

Formule Ford in actie

De Formule Fordjes mochten de spits afbijten.

Renault Clio Cup

Zoals gebruikelijk bleef het veld van de Renault Clio Cup weer dicht bij elkaar.

HTC Dutch GT4

HTC Dutch GT4

De HTC Dutch GT4-klasse is de publiekstrekker van het evenement. Helaas was de race wat minder spannend.

Toerwagen Diesel Cup

HTC Dutch GT4

Bij de Toerwagen Diesel Cup was het in de eerste ronde een stuk spannender en moest er nogal eens uitgeweken worden voor een ander coureur. Dit had niet altijd evenveel succes.

NL Drift series

NL Drift Series

NL Drift series

In het pauzeprogramma mochten de Nederlandse drifters hun kunsten laten zien op het circuit en werd er een drift-race gehouden. De race werd echter vroegtijdig afgebroken wegens tijdgebrek in verband met de live-uitzending van de HTC Dutch GT4 op RTL7.

Viscons Legends Cup

Viscons Legends Cup

De Viscons Legends Cup reed voor de eerste maal op het circuit van Zandvoort. Deze klasse met op Hot Rod lijkende auto's met zeer brede banden zorgden voor een mooi schouwspel.