Wishlist Crew 2010

J (SocialDisorder)

Gisteren en eergisteren konden jullie in de GOTY-awards terugzien dat de crew en users het erg eens waren over wat nu de beste game van 2009 is. De gehele top drie kwam overeen. Maar dit is een nieuw jaar, met nieuwe games en met hoge verwachtingen. Op welke games wacht de crew het meest? In deze special lees je het.

 


Diablo 3 / The Last Guardian
De crew-verlanglijst van 2010 begint direct met een gedeelde plaats. Zowel Diablo 3 als The Last Guardian konden op vrij veel belangstelling van de crew rekenen. Blizzard wil met Diablo 3 weer eens laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan alleen maar World of Warcraft en dat lijkt ze aardig te gaan lukken. The Last Guardian is de jongste telg uit de Team ICO-familie, die eerder ICO en Shadow of the Colossus hebben geproduceerd. In de hoofdrollen zien we een jochie en een soort griffioen (met de aaibaarheidsfactor van Falkor). Samen zullen ze puzzels moeten oplossen om het einde van de game te bereiken.

 


Alan Wake
De negende plek in deze verlanglijst is gereserveerd voor de bovennatuurlijke thriller Alan Wake, waarin je de rol van horrorschrijver Alan Wake speelt. Om inspiratie op te doen huurt hij een huisje, maar al gauw raakt de spreekwoordelijke stront de ventilator en lijkt hij in z\'n eigen verhalen rond te dolen. Aan jou de taak om uit te zoeken wat de neuk er aan de hand is en hoe dit te overleven.

 


Mass Effect 2 / ModNation Racers
Ook de achtste plek is een gedeelde, want Mass Effect 2 en ModNation Racers kregen allebei hetzelfde aantal stemmen en hetzelfde gemiddelde. Mass Effect 2 is natuurlijk het vervolg op de uitstekende Sci-Fi-RPG Mass Effect en gaat verder waar het eerst deel ophield. Sterker nog, het begin van dit tweede deel is afhankelijk van je keuzes in het eerste deel. ModNation Racers is een kartgame die, net zoals LittleBigPlanet, het \"Play, Create, Share\"-principe hanteert. Je kan vrijwel alles customizen, je kan zelfs tracks bouwen en dit vervolgens met de complete wereld delen.

 


Super Mario Galaxy 2
Ook \'s werelds bekendste loodgieter mag niet in onze verlanglijst ontbreken, Super Mario Galaxy wist een erg geliefde game binnen de crew te worden en het is dan ook niet meer dan logisch dat het vervolg bij de crew nu al op een flinke populariteit kan rekenen.

 


Final Fantasy XIII
Een verlanglijstje is niet compleet zonder een Final Fantasy-game en ook dit jaar staat Final Fantasy er in. Dat is niet zo heel gek, want de JRPG-serie staat al jaren garant voor vele uren gameplay en cutscenes die je doen watertanden. Voor Final Fantasy XIII is een compeet nieuw combat-systeem bedacht dat Real-Time en Turn-Based nog dichter bij elkaar brengt. Daarnaast zullen we, zoals gebruikelijk, nieuwe personages en magie-vormen tegenkomen. Chocobo\'s en Summons zullen wel weer terugkeren.