FOK!games User-GOTY 2009

J (SocialDisorder)

Gisteren konden jullie zien wat de crew de beste games van 2009 vond, maar jullie mochten uiteraard ook je stem uit brengen. Jullie hebben in grote getalen gereageerd en dat het een goed gamesjaar was, bleek wel uit de grote diversiteit aan titels die voorbij kwamen. Er staken er echter tien met kop en schouders boven uit en die kun je hieronder zien.


Left 4 Dead 2
Zombies knallen, wie houdt er niet van? Jullie in ieder geval wel, want Left 4 Dead 2 trapt deze FOK!games GOTY 2009 af. Ondanks dat velen vonden dat Valve z\'n belofte tot ondersteuning van Left 4 Dead middels DLC met deze game brak, wisten ze toch een game neer te zetten die jullie kon bekoren.


Dirt 2
Lekker raggen door de modder en het zand is blijkbaar een grote hobby van jullie, want op de negende plek vinden we Dirt 2. Volgens Misan was het één van de racegames die je in huis moest halen en blijkbaar zijn jullie het met hem eens. Een uitgebreid schademodel en veel detail zorgden ervoor dat de game op een negende plaats wist te komen.


Forza 3
Forza 3 wist Dirt 2 net voor te blijven in de race om de achtste plaats. De racefranchise heeft inmiddels een grote schare fans opgebouwd, waaronder veel fanaten die vele uren in de customization stoppen. Met een gigantische diversiteit aan auto\'s, meer upgrades dan Forza 2 en over het algemeen gewoon beter en uitgebreider dan Forza 2 is dit de door jullie meest gewaardeerde racegame van 2009.


Brütal Legend
De vorige game van Double Fine Productions, Psychonauts, werd ondanks geweldige reviews massaal genegeerd door het grote publiek. Met Brütal Legend richtte Tim Schafer zich echter niet op een breder publiek, maar juist op geen enkel publiek. De game die hij altijd al wilde maken moest en zou werkelijkheid worden en met hulp van onder meer Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister en Rob Halford is dat ook gelukt. De game was hoe dan ook een gok en een goede gok, gezien de notering in beide GOTY-lijstjes.


Killzone 2
Een stukje Hollands glorie op de zesde plaats. De Amsterdamse studio Guerrilla Games lanceerde in februari van dit jaar de shooter waar menig PS3-bezitter smachtend op zat te wachten: Killzone 2. Nadat Killzone ons op Vecta liet vechten tegen de Helghast, was het in Killzone 2 tijd om de strijd op de thuisplaneet van dat schorriemorrie voort te zetten. Knappe graphics en uitstekend geluid hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de game genoeg indruk heeft gemaakt om als enige februari-release in jullie GOTY-list van 2009 te verschijnen.