Kerstprijsvraag 2009!

Stefan (Nebo)

Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver; dan gaat de kerstprijsvraag van 2009 van start. De kerstprijsvragen van de voorgaande jaren waren bij velen van jullie geliefd en we zijn altijd ontzettend blij geweest dat iedereen zo enthousiast mee deed. Zoals we al eerder hebben aangegeven gaan we het dit jaar heel anders aanpakken. Om meteen met de deur in huis te vallen: de veiling is weg. Het online krijgen van de veiling zou ten koste gaan van andere ontwikkelingen binnen FOK!games waar jullie zeer binnenkort iets over zullen horen, dus er is besloten om het dit jaar anders aan te pakken.

Betekent dit dat we minder prijzen gaan weggeven? Absoluut niet. De opzet van dit jaar zit als volgt in elkaar. Vanaf aanstaande vrijdag -eerste kerstdag- zullen we een week lang prijsvragen online zetten. Elke dag verschijnt er één om middernacht, en de rest zal op willekeurige momenten geopend worden. Dit betekent ook dat de prijsvragen op willekeurige momenten gesloten worden en jullie FOK!games goed in de gaten moeten houden om er op tijd bij te zijn.

De prijsvragen
Hoe zien deze prijsvragen er dan uit? Elke prijsvraag zal een vijftal vragen bevatten die jullie natuurlijk nog kennen van de voorgaande jaren. Deze vragen gaan over het nieuws, de reviews en de columns die jullie dit jaar op FOK!games hebben kunnen lezen. De desbetreffende nieuwtjes waar de antwoorden te vinden zijn gaan een sneeuwbal bevatten. Op deze sneeuwballen staan letters welke een code gaan vormen van vijf letters. Naast de vragen zal elke prijsvraag ook een stukje van een logo bevatten. Het is vervolgens aan jullie de taak om te raden van welke game dit logo is. De eerste letter van de betreffende game is de laatste letter van de code. De zesletterige code die jullie hiermee vinden, kunnen jullie invoeren bij de prijsvraag van dat moment. Er is besloten om de zes letters van de prijsvragen een bestaand woord te laten vormen. We zullen meerdere prijspakketten verloten per prijsvraag voor verschillende platformen en we zullen ook per prijsvraag aangeven wat er te winnen valt. Er zijn dit jaar tientallen pakketten met games en goodies weg te geven, dus ook dit jaar is de winkans groot!

De opdrachten
Ook dit jaar zal de kerstprijsvraag weer opdrachten gaan bevatten. Deze opdrachten gaan samen met de prijsvragen om middernacht online, waarna jullie een week de tijd hebben om jullie creativiteit te laten zien. Dit jaar zullen jullie moeten dichten, knippen en plakken en nog meer leuks wat we nu natuurlijk nog niet gaan verklappen. De leukste inzendingen per opdracht krijgen ook een mooi prijzenpakket.

Houd FOK!games vanaf komende vrijdag dus heel goed in de gaten en probeer zo veel mogelijk pakketten te scoren! We doen hard ons best om er dit jaar weer een groot feest van te maken, maar daar hebben we jullie natuurlijk ook voor nodig. Succes!

De sneeuwballen in kwestie!

Mededeling:
Beste deelnemers, bij deze even een mededeling. Om het voor jullie zo leuk mogelijk te houden is er een kleine wijziging toegebracht. Vanaf vandaag tot aan het einde van de kerstprijsvraag zal de eerste prijsvraag iedere dag om middernacht verschijnen. De prijsvraag zal op een willekeurig tijdstip op de betreffende dag sluiten, waarna direct de tweede prijsvraag wordt geopend. Deze prijsvraag loopt vervolgens tot middernacht, waarna de eerste prijsvraag van de volgende dag online gaat. Het kan dus zijn dat de eerste prijsvraag op een dag loopt tot 22.00 en dat er vervolgens slechts twee uur besteed kan worden aan de tweede, die dan open is van 22.00 tot middernacht. Het kan dus ook zo zijn dat de eerste prijsvraag maar twee uur open is en dat de overige 22 uur van die dag aan de tweede prijsvraag besteed kunnen worden. Het is dus nog steeds zo dat de eerste prijsvraag op een willekeurig tijdstip sluit. De tweede gaat dus door tot middernacht! Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan kun je je vragen via een reactie stellen. Succes!