FOK!games maandvooruitblik oktober

Stefan (Nebo)
Oktober is een prachtige maand voor vrijwel iedereen. September was ook al een zeer degelijke maand, maar voor velen zal oktober hier keihard overheen gaan. We naderen de feestdagen en dus doet elke developer haar best om de games op tijd af te krijgen. Tijd om een kijkje te nemen naar de grote titels die in deze maand zullen verschijnen.

Het zal eigenaren van een Playstation 3 vast niet ontgaan zijn dat Uncharted 2: Among Thieves op 16 oktober uit zal komen. In deze tweede game van Naughty Dog voor de Playstation 3 gaat Nathan Drake wederom op zoek naar verborgen schatten en houdt hij zich bezig met het oplossen van enkele mysteries rondom Marco Polo. Nathan gaat deze keer op veel meer locaties de confrontatie aan en de game kent zelfs een heuse multiplayer-optie, waarvan de beta nu voor iedereen toegankelijk is.



Enkele dagen voordat Uncharted 2: Among Thieves in de schappen ligt, kunnen we aan de gang met Brütal Legend voor de Xbox 360 en Playstation 3. Brütal Legend komt van de makers van Psychonauts; Double Fine Productions. In deze adventure-game kruipen spelers in de huid van Eddie Riggs, een simpele roadie die via zijn gesp in de onderwereld terecht komt waar hij het op zal nemen tegen demonen. In zijn reis komt hij onder andere de rockers Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister en Rob Halford tegen die hem een handje helpen. De stem van Eddie Riggs wordt ingesproken door Jack Black.



FIFA 10 ligt sinds 1 oktober in de schappen en zou dus eigenlijk niet thuis horen in een vooruitblik. De game die elk jaar uitkomt, is ook dit jaar weer van de partij met betere graphics en enkele verbeteringen ten opzichte van het vorige deel. Zo kent de game de Virtual Pro modus waarin spelers hun eigen gezichten kunnen verwerken in de game. Volgens sommige critici is deze FIFA de beste voetbalgame ooit gemaakt en dus gaan Pro Evolution Soccer het nog moeilijk krijgen dit jaar.

Ook de Nintendo DS krijgt aan het einde van dit jaar enkele toppers. Eind september verscheen de nieuwe Professor Layton en deze maand is het de beurt aan Mario & Luigi 3: Bowser\'s Inside Story om jullie schermpjes te vullen met vrolijke kleurtjes. In Mario & Luigi 3 worden Mario en Luigi opgezogen door Bowser nadat hij een vreemde paddestoel heeft gegeten. Ze zullen samen moeten werken om het koninkrijk van de ondergang te redden. Dit betekent dat spelers een groot deel van de game met Bowser zullen spelen. De game kent een hoop vernieuwingen, maar blijft wel trouw aan de bekende gameplay. Houd FOK!games in de gaten voor de review.