De uitslag van de Paasprijsvraag

Stefan (Nebo)

Pasen is weer voorbij en jullie kunnen natuurlijk geen ei meer zien. FOK!games heeft hier aan meegeholpen met de Paasprijsvraag. Gedurende de Paasdagen speelden wij voor paashaas door gecodeerde eieren te verspreiden in nieuwsberichten, reviews, reacties en meer. De bedoeling was om de codes die op deze eieren staan zo snel mogelijk door te sturen naar ons. De twintig snelste users winnen vervolgens een prijs. Ben jij benieuwd of je alle eieren hebt gevonden? Ongetwijfeld. Hieronder staat dan ook een overzicht van alle verstopte eieren op volgorde van plaatsing.

Slechts acht minuten na de start van de prijsvraag werd het eerste eitje al geplaatst. Op de tweede pagina van de review van Crystal Defenders werd het eitje met de code ZOZ verstopt. K031 is de code van het eitje dat onze grote vriendin koei het gehele Paasweekend als usericon had aangenomen. Was jij niet tevreden met de cover van jouw game? Dan hebben we speciaal voor jou midden in de nacht het eitje met de code FTW geplaatst. Vroeg in de ochtend was het de beurt aan alweer het vierde eitje tussen de screenshots van Grand Slam Tennis. Dit eitje droeg de code B1A met zich mee. Eitje nummer vijf met de code 31 werd verstopt in de game-info van Grand Theft Auto IV. Hier werd later nog naar gehint in een nieuwsbericht met een ander eitje.

Ondanks het gebrek aan geld bij onze hoofdredacteur brengt MadWorld toch een glimlach op zijn gezicht. In een reactie onder de review van MadWorld plaatste hij het eitje met de code SML. CengizMan vond het allemaal maar moeilijk en besloot een gemakkelijk eitje te plaatsen door het eitje met de code STR als usericon in te stellen. Tudelfino vond hem zo makkelijk dat hij besloot onrust te zaaien door zijn eigen usericon vakkundig te voorzien van een eitje met de code TUD. Dit was echter geen officieel eitje. Desondanks namen velen van jullie het zekere voor het onzekere door deze code toch op te sturen. Het achtste eitje werd het bericht over piano spelen op de Nintendo DSi binnengesmokkeld door Nebo. H1 was de code van dit eitje.

Acht eitjes op eerste Paasdag dus. Dit betekende niet dat er op de tweede dag even veel eitjes verstopt zouden worden. We gaan snel verder. De review van Resident Evil 5 deed nogal wat stof opwaaien. Omdat de game SocialDisorder verdrietig maakte, hebben we op de tweede pagina het eitje met de code S4D verstopt. In het bericht over de action figure van Jack Cayman had Nebo heel stiekem een link geplaatst in het bericht. Waar velen op zoek gingen naar plaatjes, waren sommigen van jullie verstandig genoeg om ook rond te neuzen in teksten. Voor hen was het eitje met de code RNG de beloning. Nummer elf onder de eitjes met de code SPT was te vinden in de columnbanner van Timsel. Kermis op screenshots van Boom Blox Bash Party trok onze jonge telg Cengizman aan, hij besloot zijn sporen achter te laten in een reactie door het eitje met de code Y3S te plaatsen. Naast prijzen met Pasen geven we ook driemaal de Sidewinder X8 Mouse weg. Via de prijsvraag kon je terechtkomen bij de eerder geplaatste review van Gamer_V. Hier was het eitje met de code HUP te vinden.

Naast de mooie screenshots van Bayonetta kon je ook genieten van het veertiende eitje. In plaats van een boxshot kon je bij de game-info het B0H-eitje vinden. Koei wist heel sneaky een berichtje te plaatsen die een hint gaf naar het eitje in de game-info van Grand Theft Auto IV. Omdat ze het jaartal van het bericht zodanig had ingesteld, verscheen het bericht niet op de tracker. Wel zorgden we ervoor dat het bericht geregeld bij de actieve items te zien was. Naast het eitje met de code K1S kon je, mits je verder keek dan dit eitje, dus ook terecht komen bij het 31-eitje. Voordat de laatste avond in ging, gooide Nebo in de userreview van F.E.A.R. het eitje met de code L0L. SpankmasterC presenteerde de statistieken van 29 maart tot en met 4 april in de vorm van het 3Y3-eitje. Als laatst was daar eitje nummer achttien; en wat voor één. In het bericht over facetracking voor upskirts vond Simsfan88 het nodig dat er een upskirt ei geplaatst werd. Nebo gaf hier maar al te graag gehoor aan. Dit leverde het laatste eitje op, precies voor de grommende poes van Britney.