De Nintendo DSi

koei

Nintendo is altijd al heerser geweest in het rijk der handhelds. De GameBoy was een schot in de roos en ook zijn opvolgers, GameBoy Pocket, GameBoy Color, GameBoy Advance en GameBoy Advance SP, waren erg succesvol. In 2005 kon er nog een nieuwe handheld aan het lijstje worden toegevoegd, in dat jaar verscheen namelijk de Nintendo DS.

De Nintendo DS is uniek vanwege zijn twee schermen en het touch-screen scherm. Vooral dit touch-screen scherm zorgt voor een intuïtieve besturing waardoor het apparaat ook mensen aansprak die nog nooit een handheld in hun handen hadden gehad. Dr. Kawashima\'s Brain Training en Nintendogs zijn de belangrijkste game die deze mensenmassa aansprak en dankzij deze games is de handheld ook een groot succes geworden. Brain Training is 16,8 miljoen keer over de toonbank gegaan en het tweede deel ook nog eens 13,2 miljoen keer. Nintendogs is echter de meest verkochte Nintendo DS-game. Van Nintendogs zijn er drie verschillende versies verschenen wat ervoor heeft gezorgd dat de games in totaal 21,6 miljoen keer verkocht zijn. In totaal zijn er tot 1 januari 2009 533,3 miljoen games verkocht voor de Nintendo DS. De DS en zijn opvolger, de DS Lite, zijn in totaal al 96,2 miljoen keer over de toonbank gegaan.


De Nintendo DS en Nintendo DS Lite

In februari 2006 is er een nieuwe versie van de DS aangekondigd. Deze DS heeft een nieuwe look gekregen met de Nintendo DS Lite. Het apparaat is 40% kleiner dan de gewone DS en heeft een sterkere backlight waardoor de schermen beter verlicht worden. De knop om de DS aan en uit te doen is naar de zijkant verhuisd en de stylus is groter. Nadeel is wel dat door de verkleining het GBA-slot niet zo goed meer paste. Bij het spelen van een GBA-game zal de cartridge dan ook uitsteken. De DS Lite bevat een cover om het GBA-slot mee af te sluiten als deze niet gebruikt wordt.

Nu, ongeveer drie jaar na het verschijnen van de DS Lite is het tijd voor de derde versie van de DS met de originele naam Nintendo DSi. Deze handheld lijkt erg veel op de DS Lite maar bevat wel een aantal nieuwe dingen.