SEGA\'s najaars line-up

koei

Afgelopen zomer in Leipzig hebben we vele uitgevers bezocht. Elke avond tijdens het eten deden we een kleine nabespreking over wie waar was geweest, wat het leukste en wat de \'Halo Wars\' van de dag was. Op vrijdag bracht een deel van de crew een bezoek aan SEGA en bij iedereen was SEGA vervolgens het beste van die dag. Natuurlijk waren we al een beetje beursmoe en hadden we het allemaal wel gezien, maar toch sprong SEGA voor ons allemaal boven de rest uit, met een line-up bestaande uit afwisselende titels met potentie. Een aantal van deze titels zijn al verschenen, maar er zijn ook nog een aantal titels onderweg. Welke games dat zijn kun je lezen in deze special.

Footbal Manager 2009 - PC / PSP
Een nieuw jaar, een nieuwe Football Manager. Bij welke games kunnen we dat \'gezegde\' nog meer zeggen? Heel veel games. Het is een heel karweitje om ieder jaar je fans tevreden te houden, want slechts een ‘jaarlijkse update’ doet het nooit goed bij de liefhebbers. Gelukkig had Sports Interactive voor deze 2009-uitvoering van Footbal Manager heel wat te doen. Al jaren gebruikte Football Manager een 2D-engine, iets waar men nog lang over kan discussiëren. Moet het nou 2D, of was het misschien toch tijd om te overstappen naar een 3D-engine? Sports Interactive vond het in ieder geval tijd om met de 2009-versie de 3D-kant op te gaan. Geen spectaculaire graphics, dat niet. Gewoon een simpele, maar overzichtelijke look. Tevens kunnen we nog veel meer verwachten van deze nieuwe Football Manager-game. Zo kun je persconferenties geven, maar ook je spelers specifieker trainen. Iets wat nogal ontbrak bij de voorgaande Football Manager-games. Je kan bijvoorbeeld een verdediger leren om zo min mogelijk de bal weg te schoppen, of meer de zijkant te laten zoeken. Ook het scoutnetwerk wordt flink verbeterd, en nog veel meer. Denk maar aan een beter financiënsysteem, beter regensysteem en een meer gedetailleerd cijfersysteem. En dat is nog maar een klein beetje van alle verbeteringen! Vanaf 14 november kun je het allemaal zelf gaan uitproberen.




Sonic Unleashed - 360 / PS2 / PS3 / Wii
Na een aantal wat mindere spellen met onze paarse egel in de hoofdrol gooit het Sonic-team het nu over een andere boeg met Sonic Unleashed. In deze Sonic-game deelt Sonic the Hedhehog deze hoofdrol met Sonic the Werehog. Overdag is Sonic zoals we hem kennen, razendsnel met loopings en grote sprongen, maar \'s nachts transformeert hij in Sonic the Werehog en wordt het een echte platform game inclusief gevechten, puzzels en opdrachten. Het spel lijkt een goede combinatie te worden van snelle actie en ouderwetste platform-perikelen waardoor het spel naar verwachting in de smaak zal gaan vallen bij zowel de oude Sonic-liefhebbers als de nieuwe generatie die nog nooit een echt goede Sonic-game heeft gespeeld. Omstreeks 28 november zal deze nieuwe Sonic-game in de winkel te koop zijn.

Football Manager Live - PC
Sports Interactive komt ook nog met een online uitvoering van Football Manager. In tegenstelling tot Football Manager 2009, gebruikt Football Manager Live nog de oude vertrouwde 2D-engine. Je begint in Football Manager Live met een zelfgemaakt team, in een gamewereld vol met andere gamers. In die gamewereld moet je ervoor zorgen dat je team naar de top gaat. Dat kan alleen als je je tegenstanders verslaat. Dit klinkt best normaal, maar de tegenstander is een mens in plaats van de computer! De gamewereld bevat natuurlijk bestaande spelers als Roy Makaay, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Affelay, maar je kunt ze natuurlijk niet zomaar krijgen. Eerst moet je geschiedenis schrijven met je club. Wel moet je een maandelijks bedrag betalen voor je abonnement, maar voor de échte Football Manager liefhebber moet dat geen struikelblok vormen. Een soort World of Warcraft voor de voetballiefhebbers? Wie weet. Een exacte launchdatum heeft deze game nog niet, maar het wordt in iedergeval ergens in 2008.