FOK!games maandoverzicht: oktober

Eke (Egamer)
Tsjonge jonge, wat was de maand oktober weer een drukke maand zeg! Poe hé! Gelukkig heeft onze redactie jullie weer een plezier gedaan door het continu plaatsen van nieuws. De échte gamesmaanden gaan beginnen, met oktober als begin.

Er is heel wat gebeurd in oktober. Van alles, te beginnen met LittleBigPlanet. Eerst het goede nieuws: er komt binnenkort een LittleBigPlanet-bundel aan. In Frankrijk is \'ie al te bestellen bij de winkelketen FNAC. Ook werd bekend dat er een PSP-versie van dat spelletje komt. Niet alleen een mogelijke PSP-versie, maar ook een mogelijke First Person LittleBigPlanet zou een optie zijn voor een eventuele uitbreiding. Maar dan het slechte nieuws: LittleBigPlanet is vanwege koranteksten in enkele liedjes in het spel uitgesteld naar begin november. De componist van de teksten bleek zelf moslim te zijn, en reageerde op het uitstel.

Het was ook een goede maand voor Microsoft. Zo bleek dat de verkopen van de 360\'s wereldwijd fors zijn toegenomen. Er is echter één minpunt; wellicht moet Microsoft de winst van de Xbox 360 afstaan. Aan de ene kant is het nieuwtje dat de verkopen zijn toegenomen niet fijn voor Sony, maar aan de andere kant is dat wel weer fijn. Dan het maandelijkse moddergooien van Microsoft. Aaron Greenberg kan er weer wat van, zo zei hij dat third-party titels van de PS3 naar de Xbox 360 komen. Op lange termijn natuurlijk. Als laatste wil Greenberg nog even melden dat de Xbox 360 de PlayStation 3 wel heel hard gaat verslaan... Wel is Microsoft een beetje jaloers op Sony, omdat ze met MSG4 een hele goede exclusive hebben. Tevens werd op de Tokyo Game Show bekend gemaakt dat de New Xbox Experience op 19 november uitkomt.

Nintendo had deze maand ook wat te melden. Deze maand werd namelijk de Nintendo DSi aangekondigd. Wel moeten wij nog even wachten met de release. Brain Age deeltje één en twee zijn onder andere de launchtitels van de Nintendo DSi. Tot slot leek het erop dat Sony met de PSPi kwam, maar een aankondiging daarvan, nee. Begin deze maand werd tevens de originele Pikmin voor de Nintendo Wii aangekondigd. Ook komen er nog meer GameCube-titels uit voor de Nintendo Wii.

BioWare en LucasArts hadden deze week ook wat te vieren. De MMORPG Star Wars: The Old Republic werd namelijk deze maand aangekondigd. Ook durfden ze nog te zeggen dat de game zelfs wat groter kan worden dan de ongelofelijk populaire World of Wacraft. Geen aankondiging, maar wel een teken van leven van Alan Wake. De goede knaap is weer back on track. Een teken van leven kregen we ook van Duke Nukem: Forever. Het gerucht dat de game wellicht een Xbox 360 exclusive gaat worden doet de ronde. EA liet deze maand weten dat ze ook gaat uitmelken met Spore. Nu moeten we allemaal wachten op die games, maar er is één game die we alvast kunnen uitproberen. Zo kunnen we de multiplayer beta van Call of Duty: World at War uitproberen. Call of Duty: World at War is echter wel de laatste WOII-game van de reeks.

Over enkele weken beginnen de verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika. Obama en McCain zijn al druk bezig met campagne voeren. Obama gaat echter erg ver met zijn campagne; hij voert ook campagne in Burnout Paradise. Geen campagnevoerder, maar ambassadeur. Huh? We hebben het over Di-Rect, die ambassadeur wordt van de nieuwe Guitar Hero game. Over ambassadeur worden gesproken, je kunt natuurlijk ook ambassadeur worden van de XTC-pillen-groep. Een junkie heeft namelijk 3400 XTC-pillen in zijn PlayStation 2 gestopt. Origineel of niet, het is een grappige actie van deze junkie. Deze alinea heeft het werkwoord \'worden\' al vele male gebruikt, daarom gebruiken we het nogmaals. Onze beste Molyneux is namelijk erg emotioneel geworden van de Fable 2 reviews. Hij gaf al eerder wat tips aan de reviewers.

Ook wat nieuws over de E3. De E3 komt namelijk terug in oude vorm. Men hoopt daarmee dat de E3 weer wat groter wordt dan normaal. Tevens komt op 31 oktober de langverwachte Manhunt 2-game uit. En dan als laatste: vele developers zijn de hardcore gamers zat. Volgens Nintendo willen de hardcore-gamers wat te veel. Michael de Plater, lead designer van EndWar, is ook het hardcore-publiek een beetje zat.