Lighthouse Interactive\'s line-up

Bril_idioot

Dinsdagochtend; we lopen natgeregend het kantoor van Lighthouse Interactive binnen waar we warm worden onthaald door de charmante dames Tamara en Kimara. Meteen kunnen we aanschuiven voor een bakkie leut, terwijl de twee dames ons enthousiast vertellen over de nieuwe line-up van de Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive, dat onlangs zijn derde verjaardag vierde. Lighthouse Interactive is nog geen grote speler in de gamebusiness, maar wist met titels als SunAge, Avencast: Rise of the Mage en Overclocked: A History of Violence het afgelopen jaar terecht wat meer naamsbekendheid te genereren. Met aandacht luisterden we dan ook naar wat de dames te vertellen hadden over de titels die de komende maanden uit moeten gaan komen: The Lost Crown, Sword of the Stars: A Murder of Crows, Steel Fury - Kharkov 1942, WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger, East India Company, Dead Mountaineer’s Hotel en Rhiannon: Curse of the Four Branches. Van The Lost Crown kun je binnenkort een review verwachten, dus daar hebben we het in dit artikel verder niet over. Ook A Murder of Crows gaan we hier verder niet op in, omdat we niks van de expansion gezien hebben. Gelukkig kregen we van de vijf andere games wel het nodige te zien:

Steel Fury – Kharkov 1942

Steel Fury – Kharkov 1942 is één van de twee tanksimulators die Lighthouse Interactive dit najaar uit zal brengen. Steel Fury is de moeilijkste van de twee en wordt met zijn 250 verschillende toetsencombinaties een spel voor de echte diehards. In het spel, waarin je de slag bij Kharkov zult naspelen, zul je de controle over een tank krijgen. Dit wil zeggen dat je de vier bemanningsleden aan boord van de tank bevelen mag gaan geven. Op ieder moment kun je echter ook één van hun posities overnemen en zelf zijn taak uitvoeren, de overige taken zullen dan door de AI uitgevoerd worden. Zo kun je er voor kiezen om zelf een stukje te gaan rijden, als leidinggevende met een verrekijker naar vijanden zoeken en hun coördinaten berekenen of met behulp van de berekende coördinaten vijanden beschieten met het kanon of de mitrailleur. In tegenstelling tot T-34 vs. Tiger zal Steel Fury geen multiplayer-mode bevatten en zul je de Duitsers helemaal alleen (NPC’s niet meegerekend) moeten verslaan in drie verschillende tanks.


WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger

WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger

WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger is de andere tanksimulator uit de Lighthouse Interactive-stal. Het grote verschil tussen T-34 vs. Tiger en Steel Fury is dat T-34 vs. Tiger wat meer gericht zal zijn op de meer casual-doelgroep. Ondanks dat het spel nog een flinke leercurve heeft en zeker niet weggelegd is voor iedereen is het spel wel een stuk toegankelijker dan Steel Fury. Ook kun je in het spel aan de gang met zowel de Russen als de Duitsers, waar je in Steel Fury alleen met de Russen kan spelen. Als Russische bevelhebber zul je aan de slag kunnen met de ‘behendige’ T-34-tank en als Duitse officier kun je plaats nemen in de logge, krachtige Tiger. Beide tanks met zijn eigen voordelen.Zzo is de T-34-tank een stuk sneller dan de Tiger, maar is de Tiger flink sterker. Samenwerken is dus voor de Russen een must, terwijl de Duitsers er vooral voor moeten zorgen dat ze niet omsingeld worden. Deze strijd kun je in zowel singleplayer- als gigantische multiplayer-maps gaan beslechten.

East India Company

East India Company is voor het grote publiek misschien wel de interessantste titel uit de Lighthouse Interactive line-up. Het spel, dat doet denken aan Pirates! (en dus niet aan Empire: Total War, zoals veel mensen denken) neemt je mee op de handels-/veroveringstochten van één van de grote handelsorganisaties uit de gouden eeuw. Zo kun je onder andere onder de Spaanse, Portugese en Engelse vlag varen, maar als echte nationalist hang je natuurlijk de Nederlandse vlag uit op je vloot. Aan jou de keus hoe je je tijd wil slijten. Met een map die zich van Engeland tot en met Indonesië uitstrekt is er in ieder geval genoeg ruimte om je fantasie op los te laten. Wil je de hele wereld veroveren? Dat kan. Wil je je land een welvarend handelsland maken? Geen probleem. Of wil je toch liever door allemaal afspraakjes en vredesverdragen je macht over de Wereld Zeeën vergroten? Aan jou de keuze. Alhoewel, bijna helemaal de keuze, want als Nederlandse admiraal zul je zo nu en dan ook een opdracht krijgen van de VOC, die immers ook een graantje wil slaan uit jouw doen en laten. Bovendien kun je de hoofdstad van jouw gekozen land helemaal verbouwen; ook vroeger was stilstaan al achteruitgang. Om tegen de concurrentie van de andere landen op te kunnen boksen zul je dan ook moeten zorgen voor bijvoorbeeld betere scheepswerven, zodat je sterkere en snellere schepen kunt bouwen. Sterker, zodat je ook in de zeeslagen niet het onderspit delft tegen de gigantische zeetonnen van piraten of rivaliserende compagnies.


East India Company