FOK!games vooruitblik oktober

Kevin (KoosyNL)
Het is alweer herfst. Jammer voor de mensen die graag op het strand rondhangen, maar mooi nieuws voor de gamers. Het game-seizoen staat namelijk op het punt van beginnen. Hopelijk hebben jullie flink gespaard, want deze maand zit bomvol met releases.

Laten we beginnen met de jaarlijkse releases van nieuwe sport-games. Er komen namelijk twee voetbal- en twee basketbal-games uit. Electronic Arts komt deze maand met het altijd populaire FIFA 09 en het snelle NBA Live 09. Je kan beide games niet ontlopen want ze verschijnen op alle current-gen consoles, handhelds, PC en Playstation 2. Ondanks dat EA met deze twee games elk jaar weer weet te scoren, krijgt het wel concurrentie. Tegenover FIFA staat namelijk Pro Evolution Soccer 09 van Konami. Welke van de twee er dit jaar de kroon zal pakken als beste voetbalgame zullen we dus snel weten. Ook NBA live 09 krijgt zware concurrentie van NBA 2K9 op de Playstation 2, Playstation 3 en de Xbox 360.




Ben je niet zo’n sporter maar hou je er meer van in het donker je een ongeluk te schrikken? Dan zijn de volgende games misschien wel voor jou. Heb je Bioshock nog niet op de PC of Xbox 360 gespeeld, dan krijg je nu de kans om deze game op de Playstation 3 uit te proberen. De game is niet zomaar een port, maar heeft exclusieve gebieden en een nieuwe moeilijkheidsgraad. Een game die ook zeker onder je huid zal gaan zitten is de multiplayer co-op horror FPS Left 4 Dead waarin je het met je vrienden op zal moeten nemen tegen grote hordes zombies. Op de PC, Playstation 3 en Xbox 360 verschijnt ook het unieke Legendary. De wereld is in chaos nadat de doos van Pandora is geopend. Aan jou de taak te overleven tussen mythische figuren als weerwolven en andere monsters. Kan het nog enger? Nou, wat dacht je van achterna gezeten worden op een donker ruimtestation door grote op insect lijkende aliens. Dat kan namelijk met het donkere Dead Space. Dead Space en Legendary komen beide uit op de PC, Playstation 3 en de Xbox 360.