FOK!games maandoverzicht: augustus

Frank (Frankii)
Deze maand trapte Synyster84 af met een review over de DS-versie van Guitar Hero; Guitar Hero: On Tour. Hij vond de game goed uitgewerkt, met het innovatieve design van de Guitar Grip is het altijd en overal een rockfeest! Ondanks dat de tracklist niet iedereen zal aanspreken verdiende de game toch een dikke 84%. Helaas kunnen niet alle DS-games altijd toppers zijn. Bril_idioot vond de game Wacky Races: Crash & Dash niet zo goed als de serie. Door de lage moeilijkheidsgraad en de korte duur van de game kreeg de game helaas niet hoger dan een 49%. Volgens onze Brillie kan de game wel een kalmerende werking hebben op drukke kinderen!


Er werden maar liefst drie Xbox Live Arcade games gereviewd deze maand. Geometry Wars: Retro Evolved werd door Frankii erg verslavend bevonden. De game is een waardige opvolger van het vorige deel en verdiende maar liefst een 85%. Activisions golf-game; Golf: Tee it Up werd door dezelfde reviewer als redelijk vermakelijk bestempeld. De game bevat helaas maar twee golfbanen, maar speelt wel lekker weg. Een 68% voor deze game is dan ook meer dan logisch. De derde XBLA game van deze maand werd door Spanky gereviewd. De 2D platformer Braid (met de tijd als derde dimensie) is een van de beste arcade games tot nu toe. Met zijn uitdagende puzzels en bijpassende muziek scoorde de game maar liefst een 91%!

Ook mocht Bril_Idioot deze maand aan de slag met Pro Cycling Manager 2008. Hij vond deze game voor de PC erg vermakelijk en verslavend, maar helaas bevat het wel een hoop bugs en crasht de game nogal vaak. Ondanks alles komt de game toch nog weg met een nette 76%. In de maand augustus kwam ook de lang verwachte beat \'em up Soul Calibur 4 uit. SocialDisorder kreeg de eer om de PS3-versie van de game te reviewen. Helaas voor SD zat Yoda er niet bij, maar gelukkig kon hij zich genoeg vermaken met Darth Vader om de game een 90% te geven. Grote pluspunten van de game zijn de RPG-elementen en de uitgebreide Character Editor.

Van het PSN reviewden wij deze maand ook twee games. Koei mocht aan de slag met Buzz: Junior Jungle Party. Ze vond de game wel aardig, maar is de aanschaf van buzzers niet waard. Ondanks dat de game wat weinig mini-games en de moeilijkheidsgraad niet in te stellen is, blijkt de game toch leuk te zijn voor jong en oud en scoort daarom ook een 70%. Pixeljunk Eden blijkt tot een van de toppers van het PSN te horen: KoosyNL vond de sfeer van de game uniek en bovendien is het geheel erg verslavend. Ook al is de leercurve erg stijl en zul je levels soms vijf keer opnieuw moeten spelen, de game komt toch weg met een verdiende 85%.