PSP-budgetspecial

Bril_idioot
Voor sommige mensen is hij helaas alweer voorbij, voor andere is hij pas net begonnen; de zomervakantie. De perfecte tijd om nieuwe handheld-titels uit te proberen, enige nadeel is alleen dat dit een ontzettend dure hobby is. Het kan echter ook veel voordeliger, in plaats van telkens de nieuwste spellen aan te schaffen kun je namelijk ook wat oudere spellen spelen voor een veel mooier prijsje. Vandaar dat wij, als FOK!games, voor jullie een lijstje hebben opgesteld van leuke, betaalbare spellen, die iedere gamer zeker eens gecheckt moet hebben:

Gitaroo Man Lives!
Muziek-games zijn er weinig te vinden op de PSP, maar gelukkig is één van die games wel gelijk een hele toffe, en dan hebben we het natuurlijk over Gitaroo Man Lives! In deze weirde cartoony-game speel je een nieuwe gitaar-god die met behulp van muziek de bad guys moet verslaan. Dit doe je door met je analoge stick de lijn van de muziek te volgen en op het juiste moment de juiste knoppen in te drukken. De gameplay zit goed in elkaar en de muziek is tof. Het enige minpuntje is dat sommige liedjes erg pittig zijn, maar aan de andere kant is dat ook juist weer een uitdaging natuurlijk.

Passport to...
De Passport to...-serie werd een tijd geleden met veel bombarie gepresenteerd, maar is nooit echt het succes geworden dat gehoopt werd. Erg jammer, want de reisgids zelf steekt prima in elkaar. Er zijn Passports to Barcelona, Rome, Praag, Londen, Parijs en ons eigen Amsterdam. Alle gidsen zijn in het Engels en geven een overzicht van de stad. Welke restaurantjes zijn bijvoorbeeld aan te raden, en waar kun je goed slapen voor weinig geld? Daarnaast heb je de meest voorkomende zinnen in de ter plaatse gesproken taal altijd bij de hand, waarbij je niet meer zelf hoeft te klungelen met hoe je het uitspreekt want dat doet de PSP voor je. De beste optie is echter de audio tour. Elke UMD bevat een drietal audiotours die je een rondleiding geven door de stad met allerlei leuke achtergrondinfo. Niet meer zoeken met plattegronden en bladeren door boekjes, maar gewoon oordoppen in en lopen maar! Voor de tien euro die de Passport to...-\'games\' kosten hoef je het in ieder geval niet meer te laten, ook al heeft het bladeren door zo\'n ouderwetse reisgids ook wel zn charmes.

LocoRoco
Weird, vrolijk en bijzonder vermakelijk, waarschijnlijk de beste omschrijving van het spel LocoRoco. Het spel is voor zowel de hardcore- als de casual-gamers een geschikt spel vanwege de laagdrempeligheid van het spel, dat tegelijkertijd honderden geheime gangetjes kent. Voor iedereen dus een ander soort uitdaging, wil je alle levels halen? Wil je alle levels zo snel mogelijk halen? Wil je alle geheime gangetjes vinden? Het is allemaal een mogelijkheid in het zingende kleurenfestijn dat LocoRoco heet. Ondanks dat het spel een aantal saaie mini-games bevat en je het vrij snel uit hebt gespeeld als je alle levels maar één keer speelt is dit verslavende spel een must voor elke PSP-bezitter.

Fifa 07
Iedere zelfrespecterende gamer is wel bekend met de Fifa-serie, sterker nog er zijn waarschijnlijk genoeg niet-gamers die de serie maar al te goed kennen dankzij zijn vele commercials. Jarenlang heeft EA uit een ontzettend diepe gifbeker moeten drinken dankzij de serie, want alhoewel de serie altijd goed verkocht waren de kritieken altijd genadeloos; Pro Evolution Soccer zou vele maten beter zijn. Sinds enkele jaren is daar echter verandering in gekomen en wint de Fifa-serie zijn respect terug bij de gamepers. Fifa 07 voor de PSP, is weer een spel dat de essentie van voetbal begrijpt. Het spel is ontzettend uitgebreid, zoals we gewend zijn van de Fifa-serie, en bevat bovendien een zeer goed uitgewerkte managers-modus. Het enige wat eigenlijk niet goed is aan het spel zijn, net als meer PSP-spellen, de lange laadtijden en de trage menu’s. Maar dit mag de pret zeker niet drukken. Voor een paar euro meer kun je ook Fifa 08 op de kop tikken, maar deze werd wat minder goed ontvangen dan Fifa 07 en het is dan ook maar de vraag of het die paar euro extra waard is.

SSX On Tour
Sommige mensen houden niet zo van de zomer, en zitten liever in de sneeuw. Gelukkig hebben we ook aan hen gedacht en SSX On Tour in dit lijstje opgenomen. SSX On Tour neemt je mee naar de besneeuwde bergtoppen. Deze bergtoppen kun je afdalen op je ski\'s of op je snowboard waarbij je verschillende modi hebt. Zo is er natuurlijk het wel bekende zo snel mogelijk naar beneden gaan, maar er is ook de slalom en het springen. De game is een ietwat afgeslankte versie van zijn console-broer, maar biedt desondanks meer dan genoeg mogelijkheden om je lange tijd mee te vermaken.