FOK!games maandvooruitblik: augustus

Kevin (KoosyNL)
Elk jaar zien we dat er minder games uitkomen in de zomermaanden. Zo was het vorige maand, en zo is het ook deze maand, erg rustig op games-gebied. Waar we deze maand in ieder geval naar kunnen uitkijken is de Leipzig Games Convention. Deze wordt van 20 tot 24 augustus gehouden in het mooie Duitsland. Alle nieuwtjes van de conventie kan je natuurlijk op FOK!games lezen. Niet alleen zullen we jullie vanuit Nederland op de hoogte houden, maar er zal ook een team op pad gaan naar Leipzig om daar verslag te doen van alle games die daar te zien zijn.

En dan nu verder over de releases. Helaas zijn er erg weinig releases deze maand dus genoeg reden om lekker naar buiten te gaan. Mocht het toch geen zomer worden in Nederland, dan is er een aantal games dat misschien de saaie regenachtige dagen binnen nog een stuk leuker kan maken. Voor mensen die nog graag oude games willen oppakken, komt Sony op 1 augustus met de Platinum games. Een aantal oude Playstation 3-games wordt opnieuw gereleased met een nieuw hoesje en een lagere prijs.

Ik zal beginnen met movie-games. Er verschijnen namelijk twee games die gebaseerd zijn op films. De eerste is The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor die zal verschijnen op de DS, PC, PlayStation 2 en de Wii. In de game zal je het als archeoloog/avonturier Rick O’Connell moeten opnemen tegen de mummy die weer eens is ontwaakt. De tweede movie-game is Hellboy: The Science of Evil die verschijnt op de Xbox 360, PlayStation3 en PSP. In deze game neem je het als Hellboy op tegen demonen en ander gespuis.




Met sport-games zit het deze maand wel goed. Op de Xbox 360 verschijnt de tennis-game Smash Court Tenis 3. EA Sports heeft ook twee releases deze maand met Tiger Woods PGA Tour 2009 op de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP en Wii en Madden NFL 2009 die op alle current-gen consoles, de Playstation 2 en handhelds verschijnt.



Hou je meer van keiharde actie? Dan kan je lekker alles van je af slaan met Soul Calibur. Om het moment van lezen zal Soul Calibur IV net in de winkels liggen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Deze fighter gaat met dit deel als eerste online en zal net als vorige delen weer veel dames bevatten met grote zwaarden en weinig kledingstukken. De Wii krijgt zijn eigen Soul Calibur met Soul Calibur Legends. Deze zal niet een regelrechte fighter zijn, maar meer een action-adventure. Hou je toch meer van het schietwerk op de PC, dan is de uitbreiding S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky deze maand te krijgen in de winkels.



Als laatste blokje heb ik nog drie games die de aandacht wel verdienen. Als eerste komt er voor De Sims weer een nieuwe uitbreiding uit. Deze zal The Sims 2: Apartment Life gaan heten, en zal weer veel nieuwe objecten voor in je huis bevatten. De DS krijgt deze maand zijn eigen versie van Race Driver GRID en de Wii krijgt een eigen versie van Sam & Max: season 1