[E3 2008] Nintendo FOUT

Stefan (Nebo)


Velen van jullie hadden veel hoop voor de presentatie van Nintendo op de E3 van dit jaar. Titels zoals Kid Icarus, Chrono Trigger, een nieuwe Mario, een nieuwe Zelda of de aandkondiging van Kingdom Hearts 3 staan hoog op de lijstjes van gamers. Stiekem verwachtte iedereen toch wel een beetje dat een paar van bovenstaande titels realiteit gingen worden op deze E3. Maar nee, geen enkele bovenstaande titel werd getoond. Maar wat gebeurde er dan wel tijdens de presentatie van Nintendo?

Als eerste kwam Cammy Dunaway op, een vrouw die waarschijnlijk gewild is bij velen. Ze vertelt ons dat ze totaal niet kan snowboarden, en dat brengt ons bij de eerste game die gepresenteerd werd: Shaun White Snowboarding. Shaun White, de professionele snowboarder, komt zelf het podium op om ons wat te vertellen over deze game. We kunnen namelijk gaan snowboarden door middel van de Balanceboard die Wii-gamers samen met Wii Fit gekregen hebben. Na een korte demonstratie van Shaun konden we weer verder met de presentatie.

Na een korte melding van Iwata dat de makers van Zelda en Mario druk bezig zijn met nieuwe games komt Eguchi, de maker van Animal Crossing, het podium op. De nieuwe game Animal Crossing: City Folk voor de Wii wordt aangekondigd. Het spel zal zelfs zonder dat je speelt doorgaan en je zal daardoor het gevoel hebben dat het een echt levend dorpje is waarin je leeft, een beetje het MMORPG gevoel dus. Via microfoons zal het mogelijk worden om te communiceren in Animal Crossing: City Folks. Dit zal in de toekomst ook in andere games ondersteund worden via de microfoon-attachment, Wii Speak genaamd. Wii Speak is momenteel erg gewenst bij gamers voor games als Mario Kart en Super Smash Brothers. Animal Crossing: City Folk gaat dit jaar nog verschijnen op de Wii.

Er gaan twee versies uitkomen van de aankomende Guitar Hero game voor de DS: Guitar Hero On Tour en Guitar Hero On Tour Decades. Zo ontstaat de mogelijkheid om liedjes uit te delen met vrienden, zodat zij de nummers uit jouw versie ook kunnen spelen en andersom. Guitar Hero voor de DS is een van de grotere DS-titels die dit jaar uit moet gaan komen.