FOK!games maandoverzicht: mei

Frank (Frankii)
De maand mei was helaas een magere maand voor de gamer. Weinig grote titels deze maand. Met weinig bedoel ik gelukkig dat er wel wat leuke games uitkwamen. En niet zo maar leuke games, een van deze games is namelijk het lang verwachte Age of Conan: Hyborian Adventures voor de PC. Egamer beschreef zijn avonturen als gestrande slaaf in Hyboria. Vooral de prachtige graphics en de hoge verslavingsfactor maakte van AoC een parel van een game. De MMO-fans kunnen hun hart dus ophalen en eindelijk weer aan een MMO beginnen die echt de moeite waard is.

De tweede grote release in mei was de game Wii Fit. Met het bijgevoegde Balance Board doe je allerlei minigames om je evenwicht en conditie te verbeteren. De minigames kunnen wel ietwat snel gaan vervelen, maar de game zal je zeker voor een tijdje zoet houden. Koei vond Wii Fit een goede poging van Nintendo om haar positie bij de casual gamers te versterken, maar als je echt serieus iets aan je conditie wilt doen is sporten natuurlijk beter.

Ook de DS-game The World Ends With You behoort wat mij betreft tot de grotere titels van deze maand. De game bewijst dat Square Enix het maken van toptitels nog niet is verleerd. Vooral de grote originaliteit en meeslepende verhaallijn maakte van deze game een topper. Met een 89% behoort dit toch wel tot één van de games die je als RPG-fan zeker in huis moet hebben.

Met behulp van Steven Spielberg kwam EA games deze maand met een topgame. Met Boom Blox kunnen Wii-gebruikers eindelijk aan de gang met deze simpele, maar toch zeer verslavende game. De physics van de vallende torentjes zijn subliem, wie had ooit gedacht dat de Wii dit aankon. De game is een beetje aan de korte kant, maar mede door de budgetprijs is het toch een game die zeker de overweging om hem in huis te halen waard is. Torentjes bouwen en omgooien was nog nooit zo leuk!

Zoals ik al zei kwamen er afgelopen maand ook een aantal teleurstellende games uit. Fate of Hellas is hier een voorbeeld van. Met een oerdomme AI en een vrachtwagenlading aan bugs is deze RTS een game die niet eens af lijkt te zijn. Door een aantal toffe features, en de lange speelduur wist de game met een 55% nog nét aan een onvoldoende te ontsnappen. Iron Man was helaas geen uitzondering op de altijd maar bar slechte filmgames en Naruto: Clash of Ninja Revolution voegde helaas niet veel toe aan het fighting-genre.
Ook het nieuwe deel in de Time Crisis serie kwam deze maand uit. Time Crisis 4 bracht de lightgun-serie voor het eerst naar de PS3. Met de nieuwe knaloranje Guncom ga je een spannende achtbaanrit af. Helaas is deze wat kort, en de mission-mode is wat saai. De arcade-mode zorgt er gelukkig voor dat de game wegkomt met een nette 70%

In april kwam de game uit waar vrijwel alle 360- en PS3-gamers naar uitkeken. Je raadt het al, GTA IV. Rockstar North zette een pracht van een game neer. Met de Euphoria engine voor prachtige physics blijft het een feest om voetgangers aan te rijden. Morthill was net als vele andere sterk onder de indruk van de game. Mede door de enorme hoeveelheid aan content en de leuke verhaallijn met perfecte voice-overs kreeg de game maarliefst 91%. De game is dus niet perfect, zo had het online spawnsysteem bijvoorbeeld beter gekund en is er veel te veel politie, die al achter je aankomt als je ze aantikt.

Ook de langverwachte game Haze kwam deze maand uit, wat FOK!games hiervan vindt lees je binnenkort in onze review.