FOK!games maandvooruitblik mei

Kevin (KoosyNL)
Met de release van Grand Theft Auto IV nog vers in het geheugen, zullen veel gamers het nog erg druk hebben in Liberty City. Voor de gamers die niets met GTAIV hebben, komt er gelukkig deze maand weer genoeg uit, zodat ook zij zich niet hoeven te vervelen.

Het zal een leuke maand zijn voor PC gamers. Als eerst komt de langverwachte Massive Mutliplayer Role Playing Game Age of Conan: Hyborian Adventures uit. Dit spel zal bestaan uit een single player en multiplayer gedeelte, en speelt zich af in de wereld van de legendarische Conan. Je zal het als speler moeten opnemen tegen veel mythische wezens en vijandige stammen. De adventure liefhebbers kunnen deze maand ook terecht op de PC. House of Tales komt met een nieuwe adventure genaamd Overclocked: A history of Violence. Volgens de makers zal deze game een nieuwe vorm van het vertellen van een verhaal introduceren, waarbij we moeten denken aan de film Memento. Je zal in het spel in de huid kruipen van zes verschillende mensen die allemaal hun eigen psychische problemen hebben, zodat je niet meer kan onderscheiden wat fantasie of echt is.


Wii-gamers hebben ook weinig te klagen deze maand. Als eerste komt Steven Spielbergs BOOM BLOX uit, waarin het de bedoeling is om met verschillende characters blokken te bouwen en omver te werpen. Een spel dat in hetzelfde soort van genre past, en ook deze maand uit zal komen is De Blob. In dit originele spel moet je jezelf als Blob in verschillende kleuren verf dopen, en al rondspringend een stad verven.


De Wii krijgt deze maand ook zijn eigen versie van Okami. In dit spel is het de bedoeling dat je een Japanse god helpt door middel van het tekenen van figuurtjes, waarmee je de speel-wereld kan beïnvloeden. Als je als Wii-gamer dan nog steeds tijd over hebt, kan je nog de strijd aangaan op het muzikale vlak met Battle of the Bands.

Toch hebben Playstation 3 eigenaren ook iets om naar uit te kijken. Haze zal eindelijk deze maand verschijnen. Na veel uitstel, denkt Ubisoft er eindelijk klaar mee te zijn, en kunnen we straks onder de invloed van de drug NECTAR in onze gele pakjes vijanden neer knallen. Een andere man in een metalen pakje zal op bijna alle platformen te koop zijn. Samen met de gelijknamige film komt namelijk Iron Man uit.


Tot slot hebben we dan nog wat sport en race games. De sportfans zullen deze maand lekker kunnen tennissen met echte proftennissers in Top Spin 3 op de Xbox 360 en Playstation 3. Motor-fanaten krijgen eindelijk weer een leuke motorrace-game genaamd SBK-08 Superbike World Championship op de Xbox 360 en de Playstation 3.