Gamesvooruitzicht maart

koei
Voor de PC gamers zijn er deze maand ook weer genoeg titels om naar uit te kijken. Al is het alleen al voor de ports; zo kunnen PC gamers ook eindelijk eens kijken wat er nou zo geweldig is aan Assassin\'s Creed en eindelijk demonen killen in stijl met Devil May Cry 4. Deze games zijn al een hit op de consoles, nu kijken hoe ze het gaan doen op de PC.

Turok zou volgens de planning ook in maart uit moeten komen, maar nu lijkt het erop dat het wordt uitgesteld naar de lente van dit jaar. Gelukkig kan er geschoten worden op terroristen en ander gespuis in Rainbow Six: Vegas 2, de langverwachte opvolger van de populaire franchise. Deze game komt zowel naar de PC als de 360 en PS3. Verder is er genoeg geweld voor de liefhebbers in Turning point: Fall of Liberty, met veel bombastische aanvallen en uiteraard veel actie. Ook Hard To Be A God ligt in de winkels, een hack/slash RPG in een sci-fi/fantasy setting waar we een tijd niets meer van hebben gehoord. Deze maand zullen we zien of het spel het wachten waard is geweest.



Kane\'s wrath & Strawberry shortcake

Te veel geweld? Geen probleem. Strawberry Shortcake: The Sweet Dreams Game komt in maart na lang wachten eindelijk uit, een epische game waar de speler in de huid kruipt van de heldin met de grote muts. Voor de fans van een wat rustiger genre zijn er ook wat adventures die worden verwacht in de loop van deze maand. Zo komt er na jaren stilte rond de franchise eindelijk een nieuw deel: Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens wordt eind maart verwacht. Ook in dit deel staat de klunzige Simon centraal, die dit keer in een droom wordt gewaarschuwd voor problemen. Na een lange afwezigheid is het de vraag of ook deze adventure de succesvolle 2D-naar-3D conversie van Sam & Max kan evenaren zonder de fouten in STS 3D te herhalen.

Voor strategiefans zijn er C&C3: Kane\'s Wrath en Warhammer 40.000: Dawn of War - Soulstorm om naar uit te kijken. Twee bewezen games waarvoor er nu weer nieuwe content beschikbaar komt.



Simon the Sorcerer & No More Heroes

7 maart verschijnt de Canis Canem Edit-game, die nu toch Bully mag heten, voor de Wii en de 360. Deze game haalde meerdere malen het nieuws vanwege de ongeschikte content van de game. Ook No More Heroes, die een week later voor de Wii verschijnt, heeft meerdere keren het nieuws gehaald en verschijnt alleen in een gecensureerde versie. Een andere geweldadige game die half maart in de winkels zal liggen is Condemned 2 voor de PlayStation 3 en 360. In deze horror-game zul je de raadsels van het eerste deel kunnen ontrafelen. Is Condemned 2 te eng voor je en speel je liever gezellig met iemand anders een shooter, dan kun je op 7 maart samen met je buddy naar de winkel rennen voor Army of Two.

Mocht je interesse meer uitgaan naar strategische spellen dan is Fire Emblem: Goddess of Dawn of het meer humoristische Worms: A Space Oddity misschien meer wat voor jou. Beide verschijnen enkel op de Wii. Op Nintendo\'s andere platform, de DS, is deze maand minder te beleven. De enige games waar mensen echt naar uitkijken zullen Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates en Assasin\'s Creed zijn, die 21 en 28 maart zullen verschijnen. De PSP doet het wat dat betreft niet veel beter, die heeft enkel God of War: Chains of Olympus als noemenswaardige game in maart.

Kortom, ook maart heeft weer een aantal potentiële toppers te bieden. Het is alleen te hopen dat je een console of PC thuis hebt staan, want op handheld gebied is het erg rustig. Gelukkig is de vakantieperiode net voorbij zullen we maar denken.