Tofste sidekick toernooi: De nabespreking

koei

Meer dan een maand lang waren er elke dag één of meerdere polls te vinden waarmee jullie konden stemmen op de Tofste Sidekick van de gamewereld. Steeds namen twee sidekicks het tegen elkaar op in een populariteitswedstrijd, en één daarvan door naar de volgende ronde. Na in totaal 63 polls, verdeeld over 34 dagen kwamen we uiteindelijk op een winnaar uit.

Eerste ronde
We begonnen het toernooi met 64 deelnemers uit alle hoeken van de gamewereld en van console- en PC-games. Zo hadden we de welbekende Luigi en Yoshi, maar ook karakters zoals VAL en Floyd, waarvan velen niet eens wisten dat ze bestonden. Er waren dan ook veel polls in de eerste ronde waarvan de winnaars binnen twee minuten al duidelijk waren. Het aantal stemmers lag bij de meeste polls rond de honderd.

Tweede ronde
Dit veranderde allemaal tegen het einde van de eerste week, want toen rolden we door naar de tweede ronde. Van de 64 oorspronkelijke deelnemers waren er toen nog maar 32 over, en van drie polls per dag maakte we de overstap naar twee polls. Favorieten zoals Augustus \"Cole Train\" Cole sneuvelden volgens velen veel te vroeg, en het was al snel duidelijk dat de uitkomsten van de polls vaak tegen alle verwachtingen in gingen. Zo schopte nieuwkomer Gnarl het tot de kwartfinales, en kregen sommige underdogs meer dan de helft van de stemmen binnen.

Derde ronde
Aangekomen in de derde ronde werd het pas echt leuk, en liep de hoeveelheid meestemmende FOK!ers dan ook gestaag op. Er werd soms wel 200 keer gestemd op één poll. Dit was ook het moment dat de bekendste sidekick Luigi sneuvelde, al voordat hij de halve finales bereikte.

De finales
Tegen die tijd was bij vele polls het verschil in stemmen op één hand te tellen, en ging het tot in de laatste minuten van de dag gelijk op. Vooral tussen HK-47 en D0G in de halve finale werd de beslissende stem in de laatste minuten van de dag besloten.
De finale was uiteraard een spannende gebeurtenis, hoewel winnaar Yoshi zijn voorsprong op HK-47 eigenlijk de gehele dag volhield.

Om het verhaal compleet te maken is hier voor alle liefhebbers het volledige schema van het toernooi:



Voor diegenen die nog even in detail willen terugbladeren in het toernooi verloop zijn hier alle poll-threads nog even op een rijtje:
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
De Finale | De Uitslag (Blinde Poll)

Terechte winnaar?
Nadat het toernooi was afgelopen, hebben we de users gevraagd om nog éénmaal in een gesloten poll hun absolute favoriet in te vullen.

Hierin kwam Luigi een stuk hoger uit dan in het toernooi, namelijk op de derde plaats. Een andere deelnemer die heel anders is geëindigd is D0G, deze versloeg favorieten zoals Cole en Minsc & Boo tot in de kwartfinales, maar eindigt in deze laatste poll op een gedeelde twaalfde plaats, samen met onder andere Kazooie, die zelf niet langs de tweede ronde kwam. Verder blijkt uit de resultaten dat de acht sidekicks die deelnamen aan de kwart finales allemaal erg populair waren, en dus niet enkel die plaats bereikt hebben door \'tegenstemmen\' van mensen die niet wilde dat de andere sidekick verder ging.

Hieronder staan de resultaten van de nu openbare poll op een rijtje: